I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Jovčić deli pravdu na Svetskom prvenstvu

Milivoje Jovčić (40) je u grupi od 38 arbitara iz 28 zemalja, koji će od 30. avgusta do 14. septembra voditi utakmice FIBA Svetskog kupa u Španiji. Za njega ništa novo, budući da je redovan na svim najznačajnijim takmičenjima, kako u organizaciji FIBA, tako i onih pod „kapom“ ULEB, kao što je fajnal – for Evrolige.

Jovcic

Najbrojnije na spisku za šampionat sveta su španske sudije – njih četvorica, a iz regiona bivše SFR Jugoslavije delegirani su još Hrvat Sreten Radović i Slovenac Matej Boltauzer. Prosečna starost sudija FIBA Svetskog kupa je 38,7 godina (najmlađi ima 27, najstariji 50), a znak FIBA nose u proseku 11,6 godina (između tri i 20).

Zanimljivo je da su svi morali da prođu interni program fizičke i stručne pripreme za veliko takmičenje, koji je trajao čak 20 nedelja.

Fordomanija

Jovčiću i njegovom partneru iz Beograda, Beloševiću, ovo će to biti četvrto muško Svetsko prvenstvo, a peto ukupno, jer su sudili na SP za žene u Kini 2002. godine. Zajedno su bili u Japanu 2006. i Turskoj 2010. Jovčić je debitovao 1998. u Atini.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iza njega je već impozantna sudijska karijera:  Jovčić je delio pravdu na šest Evropskih prvenstava i jednom na Olimpijskim igrama. Valja pomenuti da je delio pravdu na ovogodišnjem fajnal – foru Evrolige, gde je imao čast da sudi finale između Reala i Makabija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh