I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Jovani Arsić srebro na prvenstvu Francuske

Veslačica Zreneksa, Jovana Arsić, učestvovala je proteklog vikenda na državnom prvenstvu Francuske i osvojila srebrnu medalju! Na šampionatu „trikolora“ je učestvovalo preko 1.500 veslača iz 50 klubova. Jovana je pojačala klub ACBB, koji je u ukupnom plasmanu bio najuspešniji i osvojio ekipno zlato. 

Jovana Arsić (treća u čamcu) sa koleginicama iz Francuske

Jovana Arsić (treća u čamcu) sa koleginicama iz Francuske

Iako po „profesiji“ skifista, Arsićeva je ovoga puta veslala u četvercu sa još tri Francuskinje. Dobro se snašla u novoj ulozi, uspela je i da motiviše nove klupske drugarice, a sreći nije bilo kraja kada su kao druge prošle kroz cilj.

Jovana Arsic Francuska 2

I Taxi Zrenjanin

– U veoma jakoj konkurenciji od 17 četveraca, ja sam u četvercu bez kormilara osvojila srebro. Bilo je to divno iskustvo za mene. Francuskinje su me odlično prihvatile – rekla je Jovana.

Francusko srebro sija kao zlato: Jovana (sa maramom) i koleginice iz kluba ACBB

Francusko srebro sija kao zlato: Jovana (sa maramom) i koleginice iz kluba ACBB

Na pitanje kako je došlo do toga da nastupi za francuski klub, Jovana je objasnila:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Jedan veslač iz Srbije je studirao i veslao u Francuskoj. Stupio je u kontakt sa nekoliko veslača i veslačica iz Srbije. Svi smo prihvatili poziv. Tamošnja pravila dozvoljavaju da 25 odsto ekipe čine pojačanja iz inostranstva – objasnila je za Ilovezrenjanin.

Ona je iz Francuske doputovala u Zrenjanin. Nije stigla ni da raspakuje kofere, već je sledećeg dana (četvrtak) krenula put Slovenije, gde će učestvovati ovog vikenda na tradicionalnoj regati na Bledskom jezeru.

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh