I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Jovana jedina predstavnica Srbije u Ožibeleu

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije odredio je konačan spisak posada koje će predstavljati našu zemlju na najjačem i najznačajnijem veslačkom događaju na svetu u 2015. – Svetskom prvenstvu za seniore čiji će domaćin od 29. avgusta do 6. septembra biti Ožibele.

Jovana Arsić

Jovana Arsić

Na glavnom kvalifikacionom takmičenju za Olimpijske igre u Riju dogodine boje Srbije će braniti 14 takmičara i takmičarki u sedam čamaca, što je najveći broj posada koje je naša zemlja ikada imala na planetarnim šampionatima (na Svetskom prvenstvu za seniore na Bledu 2011. učestovalo je, takođe, 14 reprezentativaca ali su veslali u pet čamaca).

Jedina predstavnica Srbije u Francuskoj biće prošlogodišnja finalistkinja Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Varezeu, Jovana Arsić koja će se, kao i lane u Italiji, ogledati u skifu pošto je na izbornoj regati u ovoj disciplini bila bolja od Ivane Filipović. Veslačica Zreneksa će ujedno biti i jedina reprezentativka Srbije u Francuskoj, dok su svi ostali članovi reprezentacije muškarci. Zbog povrede predstojeći šampionat je morala da propusti godinama naša najbolja veslačica Iva Obradović.

I Taxi Zrenjanin
Jovana Arsić

Jovana Arsić

 

Završne pripreme za Svetsko prvenstvo za seniore u Ožibeleu srpska veslačka reprezentacija sprovodi u Segedinu. One su počele juče, u sredu, 19. avgusta i trajaće do 26. avgusta, kada je planiran povratak za Srbiju. Put za Francusku je dan kasnije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Šampionat u Francuskoj će se održati na lezeru Ožibele nadomak Liona, koje je do sada bilo domaćin Svetskog prvenstva za seniore 1997. i druge regate Svetskog kupa prošle godine. Svečano otvoranje i žreb kvalifikacionih grupa su 29. avgusta, a trke počinju dan kasnije. U svim disciplinama, osim u skifu u kojem će biti podeljeno devet olimpijskih normi, u Francuskoj će se na talonu naći po 11 karata za Rio 2016.

Prekobrojni iz Ožibelea imaće priliku za plasman na Igre dogodine, na Olimpijskoj kvalifikacionoj regati u Lucernu. Inače, olimpijska kvota pripada nacionalnom savezu i ne vezuje se za takmičara koji je tu kvotu ispunio.

Spisak takmičara po disciplinama

Skif: Dušan Bogičević

Dubl skul: Marko Marjanović, Andrija Šljukić

Dvojac bez kormilara: Miloš Vasić, Nenad Beđik

Četverac bez kormilara: Goran Jagar, Nikola Stojić, Veselin Savić, Radoje Đerić Skif Jovana Arsić

Dvojac sa kormilarom: Viktor Pivač, Martin Mačković, kormilar Ilija Bunčić

Skif za lake veslače: Miloš Stanojević

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh