I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Jovana Brakočević poručuje: U Italiji je potresna situacija, ostanite kod kuće

Jovana Brakočević Kancijan, Zrenjaninka koja igra za italijanski klub Gorgonzola iz Novare, oglasila se na tviteru i fejsbuku, povodom korona virusa i potresne situacije u Italiji.

Bivša reprezentativka Srbije je osetila potrebu da iskaže svoju zabrinutost trenutnom situacijom u svetu usled virusa korona koji odnosi živote, kao i da opomene neodgovorne pojedince koji se ne pridržavaju propisane izolacije.

PerSu marketi

Njenu objavu prenosimo u celosti:

„Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskog gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se samio, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to. Dragi moji vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima i centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što još uvek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće, da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi! “

U Srbiji je trenutno korona virusom zaraženo 103 osobe, dok je Italija najviše pogođena pandemijom, gde je preminulo čak 3405 ljudi, a broj zaraženih je više od 33 hiljade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh