I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Jovana Brakočević poručuje: U Italiji je potresna situacija, ostanite kod kuće

Jovana Brakočević Kancijan, Zrenjaninka koja igra za italijanski klub Gorgonzola iz Novare, oglasila se na tviteru i fejsbuku, povodom korona virusa i potresne situacije u Italiji.

Bivša reprezentativka Srbije je osetila potrebu da iskaže svoju zabrinutost trenutnom situacijom u svetu usled virusa korona koji odnosi živote, kao i da opomene neodgovorne pojedince koji se ne pridržavaju propisane izolacije.

I Taxi Zrenjanin

Njenu objavu prenosimo u celosti:

„Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskog gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se samio, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to. Dragi moji vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima i centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što još uvek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće, da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi! “

U Srbiji je trenutno korona virusom zaraženo 103 osobe, dok je Italija najviše pogođena pandemijom, gde je preminulo čak 3405 ljudi, a broj zaraženih je više od 33 hiljade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh