I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Jovana Brakočević: Kako je moguće da smo sportska nacija?

Jovana Brakočević je tokom karantina u Italiji, gde je epidemija korona virusom poprimila zastrašujuće razmere, veoma aktivna na društvenim mrežama.

Foto: Instagram

Ona igra u Gorgonzoli iz Novare. Iako živi u Italiji, odbojkašica iz Zrenjanina je ljuta i na Srbe, za koje smatra da ne poštuju dovoljno preporuke lekara i propisane mere u borbi protiv epidemija korona virusom.

PerSu marketi

Jovana Brakočević je na svom tviter i fejsbuk nalogu napisala:

„Kako je moguće da smo sportska nacija? Da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline? Kako je moguće da zahtevamo uspeh i disciplinu i medalje? Zašto se malo ne ugledamo ne sve te silne sportiste i postanemo malo disciplinovani i poslušni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Niko nam ne traži da se znojimo, zahtevamo nemoguće od našeg tela, ne trpimo bolove i povrede zbog nekog mogućeg takmičenja i ako se baš, baš sve poklopi i neke moguće medalje. Traže da sedimo u kući. Da se pridržavamo pravila dok virus ne prođe. Traže da budemo disciplinovani da nam se zdravstvo ne bi totalno urušilo i ovako je na izdisaju. Kako je moguće da smo toliko licemerni i da zahtevamo pobede kada sami nismo spremni da se odreknemo za pobedu cele nacije.

Svi smo ponosni kada sportisti naše zemlje donesu kući medalju i pobede. Zašto nam je sad toliko teško da učinimo naše sportiste ponosnim na nas. Pridržavajući se pravila, za bolje sutra. Sportista zna šta ne karantin, zna šta je odricanje, zna šta je bol, zna šta je nemogućnost videti voljene. To nam se i sad dešava.

Kad ćemo moći da se vratimo u domovinu posle sezona kad se cela domovina tako neodgovorno ponaša? Mi živimo za tih par dan, ako imamo sreće par nedelja kod kuće, a osim što nam virus uskraćuje to pravo ove godine, sada ćete to uraditi i vi, naši zemljaci vašim manjkom odgovornosti. Zato vas molim, kad ovo prođe, ne zahtevajte od sportista medalje i uspehe, donacije i podržavanja kada niste sposobni DA OSTANETE KOD KUĆE!“ – napisala je Jovana Brakočević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh