I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Jovana Brakočević: Idol mi je Vanja Grbić

Emocije sa veridbe mogu da uporedim sa osvajanjem evropskog zlata u Beogradu, kaže reprezentativka Srbije i prva dama svetske odbojke.

Jovana Brakocevic pehari

Jedna je Jovana Brakočević. Jedinstvena i neponovljiva. Proletos je izabrana za najbolju igračicu Lige šampiona, a pre nedelju dana u Cirihu, gde je sa svojim Vakifbankom postala i prvak sveta, proglašena je za MVP klupskog Svetskog prvenstva.

Nagrade govore da je prva dama svetske odbojke, ali ona, kao svaka skromna devojka i prava zvezda, u prvi plan ističe kolektiv, a ne sebe.

Fordomanija

– Ne, ne osećam se tako, jer ovo je kolektivan sport i bez ostalih devojaka i stručnog štaba mene ne bi bilo nigde – priča u telefonskom razgovoru Jovana Brakočević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sada si ispunila svoje snove?

– Pre 13 godina kada je Vanja Grbić proglašen za najboljeg odbojkaša Evrope, u porodičnom okruženju sam obećala da ću postati najbolja odbojkašica na svetu što sam 13 godina kasnije ispunila. Veliki rad, proliveni potoci znoja, posvećenost sportu vratili su se na najlepši način trofejima i priznanjima – kaže Brakočevićeva.

 

Jovana Brakocevic

Godina je, što se tiče Vakifbanka, nezaboravna. Znaju samo za pobede, pokorile su Tursku, Evropu i svet, a Jovana je uvek bila broj jedan.

– Presrećna sam što sam deo ovog kluba i svih ovih uspeha. Sva priznanja dele se na više delova, ne samo onom koji ih prima. Svi u klubu, ali i moja porodica, zaslužni su za to. Svako na drugačiji način: moje je bilo samo da radim i da se trudim – skromna je Jovana.

Korektor nacionalnog tima Srbije smatra da je još rano da se govori da je ušla u najbolje godine, jer ima samo 25 leta.

– Na kraju moje karijere, kad se budem osvrnula na sve godine, uspehe i neuspehe, znaću koje su mi bile najuspešnije godine. Mislim da bi tek trebalo da uđem u najbolje godine – naglašava Brakočevićeva.

Promenila je dosta klubova i zemalja, a zlatnu nit pronašla je u Turskoj. Šta to izdvaja Vakifbank u odnosu na ostale klubove?

– Odskače, jer ima velike radnike. Ljude koji ne odustaju i ono što je od velikog značaja minimalan pritisak uprave i kluba na igrače i maksimalna podrška bez obzira na rezultat, kao i iskustvo devojaka koje su godinama deo ekipe – podvlači Jovana.

Četvrto mesto Srbije na EP u Nemačkoj i Švajcarskoj još nije prebolela. Nije je utešila ni bronza na Gran priju, ni nagrade kao najboljem korektoru.

– I dalje se osećam prilično loše zbog toga, iako je četvrto mesto ogroman uspeh. I danas kažem da bih sve dala za medalju. Vraćam film, razmišljam o raznim stvarima koje su uticale na ekipu i mene i trudim se da „prebolim“ to četvrto mesto – tužna je Jovana.

 

Sa verenikom na kafici

Sa verenikom na kafici

Što joj se osmeh na licu odmah vratio zaslužan je njen verenik Marćelo Kanzijan. Pri povratku iz Nemačke sa EP u Beograd zaprosio ju je.

– Prvo nisam shvatila o čemu priča dok nije izvadio kutijicu. Počela sam da plačem i emocije mogu da uporedim sa osvajanjem zlata u Beogradu. Osvojila sam i dobila osobu koju obožavam i bez koje ne mogu – ushićena je Brakočevićeva.

Jovana ističe da joj iskrena ljubav pomaže da ostane čvrsto na zemlji i da iz dana u dan bude sve bolja na terenu:

– Meni mnogo znači. Marćelo je uvek tu, prati me i moj je najverniji navijač. Ali i kritičar koji mi pomaže da guram dalje i izvlačim iz sebe više od maksimuma.

Kada će biti svadba i kada će Jovana postati gospođa Kanzijan, još se ne zna.

– Još nismo sigurni kada će biti svadba. Moramo da vidimo i uklopimo ne samo naše obaveze, nego i obaveze svih naših prijatelja. A prinova? Polako, korak po korak – uz osmeh priča Brakočevićeva.

Voli avanturu: Leti, leti...Jovana!

Voli avanturu: Leti, leti…Jovana!

Naša najbolja odbojkašice je igrala u Italiji, Kini, Japanu i Turskoj. Gde joj je najlepše?

– Svuda mi je bilo divno i od svake zemlje sam nešto pokupila. Najlakše sam se uklopila u Italiji i Turskoj, jako mi se sviđaju ove zemlje. I mentalitet, iako je dosta različit, mi se dopada.

ŽIVIM NORMALNO

– NE znam baš koliko je reč „popularan“ adekvatna za jednu odbojkašicu. Par autograma i pokoja slika nisu problem, tako da mogu da uživam u normalnom i običnom životu.

KNjIGA I JAMB

Jovana i dalje obožava dizajn, a slobodno vreme provodi uz knjigu ili jamb.

– Igru sam naučila pre par meseci, a Marćelo i ja smo u stanju da igramo nekoliko partija dnevno – kaže Jovana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh