I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Jovana Arsić više ne vesla za VK Zrenex

Jovana Arsić je ovog leta promenila klub, odnosno iz matičnog Zreneksa je prešla u Veslački klub Crvena zvezda.

  • Zbog čega si odlučila da odeš iz matičnog kluba?

– Prešla sam zbog uslova treninga, kluba i ostalih stvari, jer je finansiranje klubova u Zrenjaninu na jako niskom nivou. Ne mogu da se isplate jedne pripreme za jednog veslača sa budžetom koji ima VK Zrenex, niti da se razvija sport… Ja sam se trudila koliko sam mogla da ostanem uz moj klub, ali jednostavno bilo je biti ili ne biti – ili da pređem u Zvezdu ili da prestanem da se bavim ovim sportom  – kaže Jovana Arsić za Ilovezrenjanin.

  • Ti si dugogodišnja reprezentativka, učesnica svetskih i evropskih šampionata, višestruka državna šampionka… 

– Da, ali veslanje nije plaćen sport i jednostavno, podrška kluba, grada i države je praktično sve što imamo. Beograd ulaže u veslanje mnogo više nego Zrenjanin. Ovde se mali klubovi gase zbog male podrške grada, tako da mnogi sportisti moraju da idu dalje kako bi napredovali.

I Taxi Zrenjanin

  • Zbog čega si se odlučila baš za Crvenu zvezdu?

– Ne postoji poseban razlog. Mislim da će to za početak biti bolje za mene, odnosno da će se više pažnje obratiti na moj rad u Zvezdi, nego na primer da sam prešla u Partizan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jovana Arsić

  • Povremeno veslaš za jedan klub iz Francuske, a nedavno si imala i ponudu iz Nemačke?

– Imala sam ponudu od nemačkog kluba iz Franfurta i bila sam na probnim pripremama u Portugalu, dve nedelje u martu ove godine, ali jednostavno isprečilo se to što nemam EU državljanstvo, a oni nisu mogli to da reše.

  • Uvek ističeš da ti trener Zreneksa, Veselin Vučićević, znači mnogo više od trenera. Kako je on primio tvoju odluku?

– Vesa je moj prvi trener i često kažem da mi je kao otac. Nije bilo lako, ni meni ni njemu. Ipak, dobro je primio moju odluku, jer zna kakva je situacija. Od Vese se praktično nikad neću oprostiti, on će uvek biti tu.. Ovaj potez će mi pomoći da napravim nešto više u svojoj karijeri, jer moram da krenem dalje… Teško mi je zbog kluba, ali godinama se ništa ne menja. Vesa je za klub uradio koliko je mogao, kao i njegovi veslači. Ako bude postojala bilo kakva šansa da se klub aktivira u budućnosti, ja ću uvek biti tu za Zrenex i za Vesu – zaključila je Jovana Arsić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh