I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Jovana Arsić: Ovo je godina mojih najvećih uspeha

Predvođeni članom selektorske komisije Nebojšom Ilićem i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem, na pripremama u turskom Kojčegizu, od 5. do 22. decembra, boravila je reprezentacija Srbije u čijem sastavu je bila i članica VK Zrenex, Jovana Arsić.

Naporne pripreme u Turskoj: Iva Obradović i Jovana Arsić

Naporne pripreme u Turskoj: Iva Obradović i Jovana Arsić

– Pripreme su protekle odlično. Najviše smo radili na baznim pripremama. Trenirali smo i do 6 sati dnevno. Sa mnom je bila i moja partnerka, Iva Obradović. Sa njom sam radila u dublu i u dvojcu. Krajem meseca, tačnije 27. decembra, očekuje nas testiranje na ergometru 2 x 6 km i nadam se da ću popraviti svoje najbolje vreme. Na 2 km sam već popravila lični rekord. Za 15 sekundi sam brža u odnosu na prošlu godinu i imam najbrže vreme od svih seniorki u državi – kaže Jovana Arsić.

Posle testiranja, 27. decembra u Beogradu, Jovanu očekuje kratka pauza, koju će najverovatnije provesti u Zrenjaninu. Zatim slede dvonedeljne pripreme u Austriji, a u februaru je opet na programu selidba u Tursku.

I Taxi Zrenjanin

– Prvo takmičenje ove sezone je državno prvenstvo na ergometrima u Novom Sadu, gde će se videti koliko smo napredovali tokom zime – dodaje Jovana. – Naravno, ciljevi za sledeću godinu su medalja na Evropskom prvenstvu, ulazak u finale Svetskog šampionata i borba za medalju. Ulaskom u finale Svetskog prvenstva bih obezbedila i Olimpijsku normu. Ako to uspem, biću najmlađa veslačica u istoriji srpskog veslanja, koja je to uradila.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Iako je početkom ove godine razmišljala da napusti veslanje, jer se u ovaj sport malo ulaže i u jednom trenutku su joj svi lični napori izgledali uzaludno, 2014. godinu će pamtiti kao najbolju u karijeri!

Pamtiće 204: Iva Obradović i Jovana Arsić su bile devete na seniorskom SP

Pamtiće 2014. godinu: Iva Obradović i Jovana Arsić su bile devete na seniorskom SP

– Najbolja sezona u karijeri, koja mi je otvorila mnoga vrata i u kojoj sam dosta psihički sazrela. Mislim da mogu da se nosim sa seniorskim veslanjem i da ću trenirati maksimalno posvećeno. Kada budem imala vremena iskoristiću ih za druženje i izlaske, ali veslanje je na prvom mestu.

U 2014. godini Arsićeva je obeležila i 10 godina u veslanju i 10 godina u VK Zrenex, u kojem je načinila prve zaveslaje.

– Ujedno, to je i godina mojih najvećih uspeha. Želim da ih u budućnosti bude još mnogo. Najbitnije je pametno trenirati i ostati istrajan u svemu što radiš. Svi u životu nešto gubimo, ali je najbitnije koliko možemo da podnesemo udarac i koliko možemo da naučimo iz toga – zaključuje Jovana na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh