I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Jovana Arsić: Ovo je godina mojih najvećih uspeha

Predvođeni članom selektorske komisije Nebojšom Ilićem i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem, na pripremama u turskom Kojčegizu, od 5. do 22. decembra, boravila je reprezentacija Srbije u čijem sastavu je bila i članica VK Zrenex, Jovana Arsić.

Naporne pripreme u Turskoj: Iva Obradović i Jovana Arsić

Naporne pripreme u Turskoj: Iva Obradović i Jovana Arsić

– Pripreme su protekle odlično. Najviše smo radili na baznim pripremama. Trenirali smo i do 6 sati dnevno. Sa mnom je bila i moja partnerka, Iva Obradović. Sa njom sam radila u dublu i u dvojcu. Krajem meseca, tačnije 27. decembra, očekuje nas testiranje na ergometru 2 x 6 km i nadam se da ću popraviti svoje najbolje vreme. Na 2 km sam već popravila lični rekord. Za 15 sekundi sam brža u odnosu na prošlu godinu i imam najbrže vreme od svih seniorki u državi – kaže Jovana Arsić.

Posle testiranja, 27. decembra u Beogradu, Jovanu očekuje kratka pauza, koju će najverovatnije provesti u Zrenjaninu. Zatim slede dvonedeljne pripreme u Austriji, a u februaru je opet na programu selidba u Tursku.

PerSu marketi

– Prvo takmičenje ove sezone je državno prvenstvo na ergometrima u Novom Sadu, gde će se videti koliko smo napredovali tokom zime – dodaje Jovana. – Naravno, ciljevi za sledeću godinu su medalja na Evropskom prvenstvu, ulazak u finale Svetskog šampionata i borba za medalju. Ulaskom u finale Svetskog prvenstva bih obezbedila i Olimpijsku normu. Ako to uspem, biću najmlađa veslačica u istoriji srpskog veslanja, koja je to uradila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iako je početkom ove godine razmišljala da napusti veslanje, jer se u ovaj sport malo ulaže i u jednom trenutku su joj svi lični napori izgledali uzaludno, 2014. godinu će pamtiti kao najbolju u karijeri!

Pamtiće 204: Iva Obradović i Jovana Arsić su bile devete na seniorskom SP

Pamtiće 2014. godinu: Iva Obradović i Jovana Arsić su bile devete na seniorskom SP

– Najbolja sezona u karijeri, koja mi je otvorila mnoga vrata i u kojoj sam dosta psihički sazrela. Mislim da mogu da se nosim sa seniorskim veslanjem i da ću trenirati maksimalno posvećeno. Kada budem imala vremena iskoristiću ih za druženje i izlaske, ali veslanje je na prvom mestu.

U 2014. godini Arsićeva je obeležila i 10 godina u veslanju i 10 godina u VK Zrenex, u kojem je načinila prve zaveslaje.

– Ujedno, to je i godina mojih najvećih uspeha. Želim da ih u budućnosti bude još mnogo. Najbitnije je pametno trenirati i ostati istrajan u svemu što radiš. Svi u životu nešto gubimo, ali je najbitnije koliko možemo da podnesemo udarac i koliko možemo da naučimo iz toga – zaključuje Jovana na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh