I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Jovana Arsić: Put do Olimpijskih igara je bio izuzetno težak, zbog konkurencije i pandemije Covid 19

Na Evropskoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati, koja je održana u Varezeu, naša veslačica Jovana Arsić je u ženskom skifu ispunila olimpijsku normu i predstavljati Srbiju na OI u Tokiju predstojećeg leta.

NA VISINI ZADATKA, KADA JE BILO NAJTEŽE

Jovana je imala težak zadatak u Italiji, a činjenica da olimpijsku normu u finalu nije ispunila ni Grkinja Aneta Kiridu, bronzana sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva – koja je u ovim kvalifikacijama osvojila prvo mesto upravo u grupi u kojoj se takmičila i naša veslačica – jasno govori kakvu je konkurenciju Arsićeva morala da pobedi kroz kvalifikacije, polufinale i finale da bi obezbedila put u Tokio.

Ipak, kad je bilo najteže, naša veslačica je bila na visini zadatka – u A finalu je mesta za Olimpijske igre bilo za tri najbrža čamca, a Jovana je sa vremenom 7:42,41 minut zauzela treće mesto, dok su brže od nje bile prvoplasirana Ruskinja Hana Prakatsen (7:30,57) i drugoplasirana Dijana Dimčenko iz Ukrajine (7:41,30). Četvrto mesto zauzela je Lovisa Klason iz Švedske (7:44,82), peta je bila Eva Karpinen iz Finske (7:52,47), dok je poslednje, šesto mesto, zauzela pomenuta Grkinja Kiridu (7:58,05).

I Taxi Zrenjanin

POSLE 37 GODINA VESLAČ IZ ZRENJANINA PONOVO NA OI

Jovana Arsić je počela da se bavi veslanjem u Zreneksu, gde je imala veoma uspešnu saradnju sa trenerom, Veselinom Vučićevićem. Zbog boljih uslova za treninge i odlaske na takmičenja, odlučila je da u leto 2017. godine pređe u Crvenu zvezdu. Uvek je isticala da joj je Vučićević kao drugi otac. Zbog toga je odluka bila teška, ali se pokazala ispravnom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vučićević je inače bio i prvi trener našem olimpijcu, Miloradu Stanulovu, koji je osvojio dve medalje na OI – srebro 1980. godine u Moskvi i bronzu 1984. u Los Anđelesu. Tako će Zrenjanin posle 37 godina godina ponovo imati predstavnika u veslanju na Olimpijskim igrama!

– Finalnu trku sam izveslala maksimalno fokusirano i sa uživanjem na neki način, jer ono što sam mogla da uradim u tom trenutku ja sam uradila. Što se tiče prethodne dve trke, bile su dosta drugačije od finalne. Mislim da sam iz trke u trku napredovala i da sam na kraju, kada je bilo najznačajnije, izveslala kako treba – zadovoljno je konstatovala Arsićeva.

Jovana Arsić

Put do Olimpijskih igara bio je težak, ne samo zbog konkurencije u Varezeu, već i zbog čitave situacije sa koronavirusom, koja je uticala posredno i na Jovanu.

– Celokupni period mojih priprema posle Evropskog prvenstva prošle godine je bio dosta turbulentan. Početkom februara sam bila bez trenera Dušana Kovačevića jer je dobio koronu i bio u bolnici – bukvalno je iz bolničkog kreveta došao tri i po nedelje pred ovo takmičenje. Mislim da je to bilo dosta značajno za mene, jer ne znam da li bih uspela da ostvarim ovaj rezultat i da se podignem psihički. U svakom slucaju, uspeli smo. Sada nas očekuje nastavak takmicenja i start na Evropskom prvenstvu koje počinje već sutra, tako da ću probati da se fokusiram na to – zaključila je Jovana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh