I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Jovana Arsić četvrta u svojoj četvrtfinalnoj grupi na Olimpijskim igrama

Jovana Arsić je osvojila četvrto mesto u svojoj četvrtfinalnoj grupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, što znači da će u nastavku takmičenja veslati za plasman u C, odnosno D finale.

Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Još pre početka četvrtfinala znalo se da naša veslačica ima izuzetno jaku grupu, jer su takmičarke Irske, SAD i Kine praktično viđene u finalu, a ranijim učešćima na olimpijskim igrama, uz osvojene medalje sa najvećih svetskih takmičenja, istakle su kandidaturu za odličja i pre dolaska u Tokio.

Jovana je dobro startovala, a na prvom prolazu, na 500 metara, imala je drugu poziciju, sa 76 stotinki zaostatka iza Amerikanke Kare Koler. Međutim, odmah za njima su bile i favorizovanja Irkinja Sanita Puspure i Kineskinja Jen Đang, koje su uskoro ubrzale i do polovine trke, na 1.000 metara, uspele su da preteknu našu veslačicu.

PerSu marketi

U nastavku su se Jovanine rivalke „odlepile“, do finiša je Puspure uspela da prestigne Kolerovu, pa su prva tri čamca – Irska, SAD i Kina – obezbedili plasman u polufinale, dok je četvrto mesto za Arsićevu značilo da će se na Olimpijskim igrama boriti za plasman od 13. do 24. mesta, odnosno za trke u C ili D finalu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jovana Arsić u Olimpijskom selu sa Novakom Đokovićem

Rezultati 1. četvrtfinalne grupe ženskog skifa:

1. Sanita Puspure (Irska) 7:58,30
2. Kara Koler (SAD) 7:59,39
3. Jen Đang (Kina) 8:00,01
4. Jovana Arsić (Srbija) 8:09,37
5. Alehandra Alonso (Paragvaj) 8:29,80
6. Vin V. J. Hung (Hong Kong) 8:36,37

Trke u kojima će se određivati plasman u C, odnosno D finale, na programu su u utorak, 27. jula, od 1.50 časova ujutru po našem vremenu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh