I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Još jedna žetva medalja strelaca „Bečkereka“ fantastična pionirka Una Bjekić i stari lisac Dragan Grozdanov

Strelci „Bečkereka 1825“ zabeležili su sjajne rezultate na upravo završenom prvenstvu Srbije u streljaštvu i opravdali formu i niz rezutata koje su postigli na prvenstvu Vojvodine.

Na prvenstvu Srbije u Trsteniku koje je održano od 17. do 19. septembra na vatrenu liniju prvo je izašla pionirka Una Bjekić. U disciplini  malokalibarska puška, 30 metaka, ležeći stav osvojila je treće mesto „ubivši“ 252 kruga. Zlatnu medalju osvojila je Iva Rakonjac iz Pančeva sa 266 krugova, a druga je bila Anastasija Živković iz Lebana sa 253 kruga.

 

PerSu marketi

Odličan nastup zabeležila je potom i u disciplini trostav 3×10. Sa 244 kruga Bjekićeva je osvojila drugo mesto. Uspeh je tim veći jer je ovo Uni bio prvi nastup, „vatreno krštenje“ na državnim prvenstvima.

 

Una Bjekić i trener Dragan Grozdanov

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Grozdanov kao „staro vino“

Drugog dana državnog prvenstva na vatrenu liniju izašli su strelci u diciplini vojnička puška. Dragan Grozdanov je sjajnim nastupom u 20 metaka ležeći stav i „ubijenih“ 187 krugova osvojio zlatnu medalju i tako zapravo kompletirao titule prvaka države u svim disciplinama (vojnička, poluautomatska i vazdušna puška).

– Osvojio sam i još jednu titulu i pehar mada to nerado navodim. Naime sa 96 krugova u prvoj seriji osvojio sam i zlatnu medalju u veteranskoj konkurenciji, a ujedno sam postavio i novi rekord u ovoj konkurenciji (dosadašnji je bio 95). Sa 55 godina tako sam tek što sam kročio u tu kategoriju osvojio titulu – kroz šalu kaže Grozdanov koji je ujedno i dugogodišnji profesionalni trener u SD  „Bečkerek 1825“.

Još jedna titula za SD „Bečkerek 1825“

Trećeg dana prvenstva strelci su odmerili veštinu i spremnost u gađanju iz poluatomatske puške. Ekipa SD „Bečkerek 1825“ u sastavu Tibi Čisar, Mateja Rackov i Dragan Grozdanov ubedljivo je osvojila novu titulu državnog prvaka u ovoj disciplini u kojoj se u poslednje dve decenije uvek nađu na nekom od stepenika na pobedničkom postolju i potvrdila sjajnu formu pokazanu na prvenstvu Vojvodine. Zoran Kostovski u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je treće mesto i bronzanu medalju. Grozdanov je još jednom pokazao da je u životnoj formi jer je i u ovoj disciplini pre finala zauzimao ubedljivo prvo mesto. Peh u finalu kada mu je trzaj puške polomio streljačke naočare nažalost ga je koštao tek petog mesta. – Ovo će me konačno naterati da kupim nove naočare – dodao je Grozdanov nakon takmičenja.

Mateja Rackov

Tibi Čisar

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh