I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Jelena Momirov pravi balkanski osmerac u Majamiju

Veslačica Begeja i reprezentativka Srbije, Jelena Momirov , nastaviće sportsku karijeru u Americi. Za nedelju dana putuje u Majami, gde će studirati medicinu i takmičiti se za Univerzitet Beri.

jelena momirov 15 (1)

Zašto si odlučila da konkurišeš za studije u Americi?

– Ideja o studiranju u Americi javila mi se još u osnovnoj školi, kada sam slušala priče starijih drugara i drugarica, veslača koji su otišli na studije preko veslanja. Najviše mi se dopala njihova organizovanost, odnosno usklađenost škole i treniranja. Iako sam u Zrenjaninu dosta dobro usklađivala dva treninga i školu, mislim da na fakultetu to ne bih uspela. Ne želim da prestanem da se bavim veslanjem, hoću i da studiram i da treniram. Takođe mi se dopao njihov sistem treniranja. Oni veslaju veće čamce, četverce i osmerce, što je zanimljivije od ovoga što imam ovde, gde sama treniram u skifu. Tamo ću imati 25 devojaka iz celog sveta sa kojima ću se družiti i živeti. Lakše je ipak trenirati u timu. U Americi ću dobiti obrazovanje i diplomu koje se cene svuda u svetu, a da ni ne govorimo o iskustvu, jeziku i prilikama koje ću steći. Nije lako otići od kuće i ostaviti sve ovo što ovde imam, porodicu i prijatelje, ali smatram da je to jedan izuzetno velik poduhvat u mom životu, koji će mi proširiti vidike i oformiti moju ličnost.

I Taxi Zrenjanin

Zbog čega baš Majami ?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Da budem iskrena, za Majami sam se najviše odlučila zbog lepog vremena. Ne volim hladno vreme i zimu, tada sam dosta depresivna, samo bih spavala. Dok sam tokom leta hiperaktivna,volim sunce i volim život – uz osmeh kaže Jelena. – U Majamiju je veoma toplo i može da se vesla tokom cele godine. U Majamiju cu takođe imati trenera koji je iz Srbije i prošao je kroz sve ovo što ja sada prolazim. Pored trenera Srbina, imaću i drugaricu iz Beograda sa kojom veslam već 3 godine i super se slažemo. Nas dve smo zajedno rešile da odemo i bićemo velika podrška jedna drugoj. Takođe, u Majami idemo nas tri devojke sa Balkana. Luna iz Beograda, Paola iz Hrvatske i ja. Tamo nas čekaju i dve Bugarke. Tako da polako pravimo balkanski osmerac!

jelena momirov 12

Da li si konkurisala još negde i kako si reagovala kada si saznala da si primljena?

– Čula sam se sa mnogim trenerima i dobijala sam razne ponude sa raznih univerziteta, ali sam se odlučila za Beri, jer spada u prestižne i jedne od boljih u Americi. Inače, još u decembru sam se čula sa Bobanom- trenerom iz Majamija, poslala sam mu snimak svog veslanja i odgovor je bio: ,,Video je baš super. Jeco, pakuj kofere, dolaziš u Majami „. Tada mojoj sreći nije bilo kraja! Dobila sam veliku motivaciju da dobro odradim sve što mi sleduje u procesu apliciranja. Posle toga sam bila veoma srećna kad su zvanični ugovori stigli u aprilu…Jedva sam dočekala avgust da završim svu papirologiju i budem sigurna da idem, mada još nisam u potpunosti svesna… 

Odlučila si se za studije medicine?

 

– Celog života želim da studiram medicinu i nadam se da ću istrajati u tome, iako je veoma težak fakultet. Sebe vidim jedino u tom poslu. Ne znam samo još koja ce mi biti specijalizacija… Kad odem kod sportskog lekara, ja bih da budem sportski lekar, kad odem kod pedijatra ,ja bih da budem pedijatar i sve tako… Ali imam vremena za konačnu odluku. Volela bih sportsku ili alternativnu medicinu ili za nutricionistu.. Barry univerzitet ima jako puno smerova, i veoma su dobri u medicini – kaže Jelena na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh