I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Jani Hajdu: Sudijska odluka je šteta i za Ivanu i za srpski sport

Prvi trener Ivane Španović, Jani Hajdu, imao je najveći uticaj na njen razvojni put – od talentovane devojčice do svetske atletske zvezde. 

Sudijsku odluku na Svetskom prvenstvu u Londonu da Ivana ostane bez medalje, jer je kao osnova za rezultat uzet trag, koji je ostavio broj na njenim leđima, Hajdu je dočekao vrlo teško.

– Ja sam tu konačnu odluku dočekao u šoku. Jako mi je žao, jer znam koliki trud i rad stoje iza toga. Međutim, pravila su pravila, sudije su ih delimično ispoštovale i da ne kažem, zloupotrebile. Jer, u pravilima jasno stoji da se meri zadnji otisak koji ostavi takmičar. Nigde se, ni na jednom snimku, ne vidi da, osim Ivaninog otiska leđima, postoji još neki otisak. Sudije su presudile na Ivaninu štetu. To nije samo njena šteta, već i šteta za srpski sport, jer mi nismo imali prvaka sveta. Mislim da je tim tumačenjem jednog čoveka baziranog na pretpostavci da je broj ostavio otisak, učinjena velika nepravda, baš kao i Miloradu Čaviću na Olimpijskim igrama / kaže njen prvi trener za portal I love Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Međutim, Jahi Hajdu ne sumnja da će Ivana biti još bolja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ivana je jedna od retkih takmičarki koja, čak i ako nije 100% spremna, na takmičenje uvek ide na maksimum i na pobedu. Nju zanima prvo mesto. Ako se osvoji drugo ili treće mesto, to je stvar dometa drugih takmičarki, ali ona želi pobedu. Ona zaista ima taj pobednički mentalitet. U dosadašnjim situacijama ga je dosta dobro koristila, postizala uspehe i osvajala medalje. Sama činjenica da na svetskim takmičenjima ima preko deset medalja, govori o kakvom takmičaru je reč – zaključio je Hajdu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh