I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ivica Rambo Radosavljević – fudbalska legenda za sva vremena

Ivica Radosavljević, poznat i po svom fudbalskom nadimku Rambo, odlazi u zasluženu penziju.

Kolege iz JU „Sportski objekti“ se opraštaju od nekadašnjeg sjajnog sportiste, čije će majstorije na stadionu u Karađorđevom parku pamtiti generacije Zrenjaninaca, ali i izuzetnog kolege, uvek nasmejanog, ljubaznog i spremnog da pomogne.

Radosavljević je proveo gotovo sedam godina u JU Sportski Objekti, gde je obavljao funkcije koordinatora „Medisona“ i Gradskog stadiona. U penziju odlazi upravo sa funkcije upravnika Gradskog stadiona, na kojem je svojevremeno u „crveno – belom“ dresu zaradio epitet jednog od najboljih golgetera FK Proleter svih vremena i jednog od igrača sa najviše odigranih utakmica.

PerSu marketi

Više od decenije u Proleteru

Došao je u Zrenjanin iz Velikog Gradišta da studira na Višoj pedagoškoj školi. Prešao je 1971. godine u FK Proleter iz Rudara iz Kostolca. Bio je izraziti centarfor, veoma borben i fizički uvek izuzetno spreman. Igrao je za Proleter od 1971 – 1976 godine. Zatim je prešao u novosadsku Vojvodinu (1976 – 1980), sa kojom je osvojio Srednjoevropski Kup (1977). Zatim je ponovo igrao za Proleter od 1980 – 1985.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radosavljević u donjem redu, u sredini

– Bila je to zlatna generacija, koju su činili sve sami asovi. Stadion je uvek bio pun, a igralo se srcem i dušom. Za nas nije bilo nepobedivih klubova u Jugoslaviji – kaže Radosavljević.

303 meča – 72 gola

Odigrao je ukupno 303 meča i postigao 72 gola za „crveno – bele“. Igrao je u sjajnoj generaciji koju su činili Šarenac, Drašković, Glišin, Kanački, Egelja, Kovrlija, Kovačević, Sučević, Radosavljević, Mišić i Vidović…

Reprezentacija Jugoslavije

Bio je i među 16 reprezentativaca Jugoslavije, 1974. godine u Zrenjaninu, kada je Jugoslavija savladala Englesku na stadionu u Karađorđevom parku rezultatom 1:0.
Po završetku karijere u FK Proleter, igrao je za Radnički (Zrenjanin), Rusandu iz Melenaca, Spartak iz Debeljače (igrač i trener kada su ušli u Vojvođansku ligu), Naftagas iz Elemira (kada su ulazili u Banatsku i Vojvođansku ligu)…

Osvojio Srednjoevropski Kup sa Vojvodinom: Radosavljević je u donjem redu, četvrti sa leva na desno.

Šampion države sa pionirima FK Proleter

Kasnije se posvetio radu sa decom i fudbalske tajne prenosio najmlađim fudbalerima. Najveći uspeh u tom segmentu postigao je 2002. godine, kada je sa pionirima Proletera bio šampion Jugoslavije. U finalu su savladali beogradsku Crvenu zvezdu sa 1:0.

– Proleter će uvek biti u mom srcu. a nadam se da će se fudbal u Zrenjaninu jednog dana vratiti na stare staze slave – dodao je Radosavljević.

Ivica Radosavljević je u igračkim danima bio veliki radnik na terenu, a takav je bio i kada je posao u pitanju. Ozbiljan i odgovoran, ali ujedno i omiljen među kolegama, uvek i svugde dobro prihvaćen.  Iako odlazi u zasluženu penziju, on će i dalje biti aktivan što se tiče rekreacije, odnosno dolaziće svake nedelje u Kristalnu dvoranu na obaveznu partiju odbojke sa kolegama iz JU Sportski objekti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh