I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ivani srebro na Svetskom Kupu kontinenata

Ivana Španović zauzela je drugo mesto u skoku u dalj na Svetskom kupu u Marakešu, gde je bila deo reprezentacije Evrope.

Ivana Spanovic

Španovićeva je imala najbolji skok od 6,53 metara, a ispred nje se našla samo Francuskinja Elojz Lesur, koja je skočila deset centimetara duže, pa su njih dve donele trijumf Evropi u toj disciplini.

Treće mesto, skokom od 6,45 metara zauzela je Amerikanka Tijana Bartoleta.

Fordomanija

Ivana je u prvoj seriji prestupila, da bi u drugoj skočila 6,41 metara i tako preuzela vođstvo. U trećoj seriji je popravila svoj skok za 15 centimetara, da bi u poslednjoj skočila 6,53. Zanimljivo, Lesurova je imala tri prestupa, pre nego što je u poslednjoj seriji skočila deset centimetara duže od Španovićeve i tako zabeležila najbolji skok dana u Marakešu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za Španovićevu je Svetski kup u Marakešu bio poslednje takmičenje ove sezone.

Kup kontinenata se održava na svake četiri godine, a na njemu snage odmeravaju timovi Evrope, Azije i Okeanije, Amerike i Afrike.

Po dva takmičara nastupaju u svakoj disciplini na programu. Izborno takmičenje za reprezentaciju Evrope bilo je Šampionat Starog kontinenta u Cirihu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh