I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana Španović zbog virusa otkazala kompletnu sezonu u dvorani

Ivana Španović je imala visoku temperaturu danima, a posle oporavka ne može da odgovori trenažnim zahtevima za predstojeća takmičenja.

Dva puta su se pomerali planovi Ivane Španović za otvaranje sezone da bi na kraju njen trener Goran Obradović odlučio da zbog virusa i temperature koju je imala najbolja srpska atletičarka preskočiti celu zimsku sezonu.

Ivana je trebala da bude jedna od prvih zvezda ”World athletics indoor tour” -a ove zime međutim, prvo je bila prinuđena da otkaže prvi miting na kojem je bio skok u dalj u Karlsrueu, a sad su isto učinili i za miting u poljskom gradu Torunu.

I Taxi Zrenjanin

Razlog ovim otkazivanjima je visoka temperatura koju je Ivana imala oko Nove godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tih desetak dana visoke temperature ostavili su ozbiljan trag na Ivaninom organizmu. Mislili smo da će se uspešno oporaviti, ali nije uspela. Ne može na treningu adekvatno da odgovori na zahteve, a da ide na takmičenje kada nije na nivou koji svi očekujemo od nje, to nema smisla – rekao je Goran Obradović.

Ne samo da su otkazana prva dva mitinga nego je menadžer obavešten da otkaže sve Ivanine obaveze do početka letnje sezone.

– Upravo sam javio menadžeru Danijelu Vestfeldu da otkaže sva takmičenja Ivanina u dvorani u 2020. godini – kaže Obradović. Lomili smo se dosta prilikom odluke i mislim da je ovako najbolje. Bilo bi nepotrebnih iscrpljivanja oko podizanja forme – ističe već godinama najbolji srpski atletski trener.

Virus je ”pojeo” Ivanu, ali i Svetsko prvenstvo tako da je to bio dodatni razlog da se ne forsira dvoranska sezona.

– Ivana bi trenutno mogla da skoči oko 6,70 metara. Da se nije razbolela, sigurno bismo načinili napor da kroz mitinge koje smo spominjali, završno s našim Srbija openom 27. februara, dođe do nivoa da napadne sedam metara i odbrani zlatnu medalju. Sada zaista nema potrebe da se napreže i forsira, jer je od virusa ugrožen organizam – zaključuje Obradović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh