I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana Španović se povredila na bizaran način, povratak moguć na jesen

Ivana Španović je imala godinu za zaborav – visoka temperatuta početkom godine, zatim vanredno stanje zbog pandemije korona virusa, a sada i pucanje metatarzalne kosti i pauza od četiri nedelje.

 

Godina za zaborav za Ivanu Španović. Zimsku sezonu morala je da preskoči zbog visoke temperature koju je imala početkom godine, a posle izlaska iz karantina i vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa Ivana je zabeležila prvo takmičenje, ali naredno je prolongirano za nekoliko meseci.

PerSu marketi

Razlog je pucanje metatarzalene kosti, kosti u stopalu, a do povrede je došlo na bizaran način.

– Skočila sam na neki stepenik kod sebe u dvorištu, pukla je pločica pod stopalom i naglo sam iskrenula skočni zglob – rekla je Ivana Španović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U pitanju je desna noga, neodrazna što je sreća u nesreći. Stavljena joj je longeta koju mora da nosi četiri nedelje. Povreda se dogodila pre dve nedelje, devet dana posle prvog takmičenja ovog leta, a ”čizmu” skida 14. jula.

Međutim Ivana i pored povrede nije prestala da trenira. Laički rečeno Ivana je iskrenula zglob i povredila je petu po redu metatarzalnu kost, jednu od niza kostiju koje se protežu od prstiju do pete. Na sreću nije došlo od odvajanja kosti.

– Prelom je ”čist”. Nije došlo do dislokacije, pa nikakva dalja intervencija ili ne daj Bože operacija nisu potrebni. Važno je da taj deo tela miruje i da sve sraste kako treba – ističe Obradović.

Sigurno je da će najbolja atletičarka Srbije preskočiti i ceo jul mesec, a verovatno i avgust. Na Državnom prvenstvu koje je na programu 8. i 9. juna, a čije mesto održavanja je dovedeno u pitanje posle novog povećanja broja zaraženih u Srbiji, dovedeno je u pitanje. Kao realni datum povratka je početak septembra kada i startuje ženski dalj u Dijamantska liga, čiji će prvi miting biti održan 9. jula.

Podsetimo, Ivana je sedmog juna u Novom Sadu takmičila na mitingu daljaša na stadionu Karađorđe kada je zabeležila odličan skok od 6,80 metara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh