I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Ivana Španović šampionka Balkana u skok u dalj (VIDEO)

Ivana Španović pobedila je u skoku u dalj na Balkanijadi u atletici, koja se održava u beogradskoj „Areni“.

Ivana je do zlatne medalje stigla fantastičnim skokom od 6,96! Ona je ovim nagovestila da je u dobroj formi pred Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, koje će se od 3. do 5. marta održati takođe u „Areni“.

PerSu marketi

Sedam medalja za Srbiju

Srbija je osvojila devet medalja na Balkanijadi, pored Ivane Španović na pobedničko postolje peli su se: Amela Terzić (zlato na 1.500), Elzan Bibić (zlato na 3.000), Tamara Salaški (zlato na 400), ženska štafeta (srebro na 4×400), muška štafeta (bronza na 4×400), Dušan Makević (bronza na 3.000), Emini Milica (bronza na 60 prepone) i Nikola Bursać (bronza na 1.500).

#ideTo #spanovanje #DreamBIG

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) дана

Došla je kao najbolja na svetu (6,87 m s jedinog dosadašnjeg takmičenja), a u samo tri skoka, sa principom dođoh, videh, pobedih u svojevsrnom troskoku (6,72 m, 6,89 m, 6,96 m), nije skakala svih šest puta samo potvrdila primat na globusu. Pomerila je sopstveni i rekord šampionata Balkana koji je bio 6,92 m.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Otkako je počela izgradnja staze u Kombank areni, pet nedelja, dolazila sam kad god sam mogla u dvoranu. Ne mogu da opišem šta mi ovo znači. Obično sedam dana pre takmičenja skačem tri skoka jako i to sam sada učinila. Prvi put sam koristila ceo zalet od 18 koraka. Na 6,96 bilo je greškica. Ne čude me ove daljine, jer znam šta ostvarujem na treningu. Daske mi odgovaraju – rekla je Ivana najavivši da će se naredne nedelje praktično samo odmarati.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh