I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana Španović primljena u IAAF – ASS tuži IAAF

Naša atletičarka je uz još pet kolega dobila najviše glasova i biće član sportske komisije IAAF – a, a četvorogodišnji mandat će joj početi 1. januara 2018. godine

Iako nije osvojila medalju u skoku udalj, Ivana Španović se iz Londona vratila sa jednom pobedom, ali ovoga puta su toj pobedi doprinele njene kolege.

Naime, u toku Svetskog prvenstva održano je glasanje za izbor šest članova sportske komisije Svetske atletske federacije, a jedan od ukupno petnaest kandidata bila je i Ivana Španović, koju je kandidovao Atletski savez Srbije.

PerSu marketi

Pravo glasova imali su samo sportisti učesnici prvenstva, a najviše glasova pored Ivane Španović osvojili su Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot Tomas Roler i Benita Vilis.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Serbia’s Ivana Spanovic makes an attempt in the women’s long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)

Novoizabrani članovi komisije biće na ovoj poziciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Sportska komisija IAAF broji ukupno 19 članova, od kojih se dvanest bira na osnovu glasova sportista (po šest članova se bira svakog drugog prvenstva i njihov mandat traje četiri godine), a sedam članova biraju predstavnici Saveta IAAF-a.

Ivana će se tako naći u probranom društvu atletske elite, koja će se potruditi za svetliju budućnost svetske atletike među kojima su Jelena Isinbajeva, Pola Redklif, Štefan Olson, Andreas Torkildsen…

Nadajmo se i da će Ivanin angažman uticati na to da se više ne ponavljaju kontroverze na velikim takmičenjima, kao što je to bio slučaj u njenom skoku gde je ostala bez zlata, iako je skočila najviše od svih, ali je zbog navodnog otiska papira koji joj se otkačio s leđa ostala bez medalje.

ASS tuži IAAF

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, najavio je da će pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani tražiti pravdu posle nepravde na Svetskom prvenstvu u Londonu. U međuvremenu, Ivana Španović primljena u IAAF.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh