I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana, Novak i Zvezda su sportski brendovi Srbije

Na tradicionalnoj konferenciji u Portorožu dodeljene nagrade Sporto brend za područje bivše SFRJ, a glavnu žensku nagradu dobila je Ivana Španović.

Kažem srpski sport, mislim Đoković, Španović i FK Crvena zvezda. Ovo je rezultat ankete koju je izvršila agencija Medijana za tradicionalnu konferencije SPORTO, koja već godinama proglašava najbolje sportske brendove na prostoru bivše Jugoslavije.

Što se Srbije tiče anketari nisu imali težak zadatak, brojke su samo su potvrdile ono što se dobro zna – Nole je najprepoznatljiviji ambasador Srbije na planeti, Ivana pleni i rezultatima i znanjem, dok je Crvena zvezda i u danima rezultatskog posta bila bez konkurencije najpoznatiji fudbalski klub ne samo Srbije, već i Jugoslavije, daleko ispred ostalih članova velike četvorke.

I Taxi Zrenjanin

– Sporto nagrada ima posebnu vrednost, jer za nju glasaju građani naše zemlje, a ovo je peti put da je osvaja Novak Đoković u kategoriji najbolji sportista iz Srbije. Iako je ova godina bila puna uspeha naših sportista, a Novaku donela pauzu i povredu, on je i dalje ocenjen kao najbolji i to je velika čast. Novak se zahvaljuje na nagradi, čestita svim pobednicima i veruje da će i ubuduće svojim aktivnostima na terenu i van njega opravdati ovako vredne nagrade – rekla je Aleksandra Radujko, koja je u ime našeg najboljeg tenisera primila nagradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ivana nema konkurenciju

Najbolja srpska sportiskinja je rekordnim rezultatom u anketi pokazala da je nema konkurenciju među damama u Srbiji.

– Izuzetno sam ponosna i počastvovana što sam treći put u nizu pobednica u ženskoj kategoriji u tom izboru. Drago mi je što se moji rezultati prepoznaju i van granica, dakle ne samo na nivou Srbije. Laska mi što su uloženi trud i ostvareni uspesi nagrađuju i na drugi način. Ništa što činim ne radim pod pritiskom, već zato što to volim i što želim da ostvarim sopstvene ambicije, a onda su ovakve nagrade i priznanja samo plus na sve to – reči su Španovićeve.

Zvezda najveće ime u regionu

U klupskoj konkurenciji nagrada ostaje u „crveno – beloj“ porodici, ovoga puta otišla je fudbalskom klubu.

– Svi znamo da je Crvena zvezda najveće ime ne samo u regionu. Konsolidacija kluba i bolji rezultati doneli su i bolje pozicije na marketinškom polju. Priznanje koje smo dobili, još jedna je potvrda u nizu da smo na pravom putu. Nadam se da ćemo je zadržati i u godinama koje slede – rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

Laureati u Sloveniji su skijašica Ilka Štuhec, lider evropskih prvaka u košarci Goran Dragić i NK Maribor. Kod Hrvata dileme nije bilo Sandra Perković, Luka Modrić i KHL Medveščak nastavili su dominaciju.

– Sporto brend nagrade pokazuju rezultat istraživanja ko su najprepoznatljivije ličnosti i klubovi. Sportski uspeh je samo jedan od osam elemenata koji se gledaju za pojedince, a kod klubova se vrednuje čak devet – rekla je Janja Božič Marolt, direktor Medijane.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh