I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Ivana Španović: Nije uvek sjajno biti atletičar u Srbiji

Ivana Španović je nedavno obradovala celu naciju istorijskom bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Ivana Spanovic 10

Španovićeva, rekorderka Srbije u skoku udalj, sada je u seniorskoj konkurenciji treća na svetu. Upravo na SP u Moskvi postavila je novi rekord Srbije, koji iznosi 6.82 metra. Međutim, naš novi heroj i pored velikog uspeha oslanja se uglavnom na privatne donatore, posebno ako se zna da se iz budžeta trenutno za celokupnu srpsku atletiku izdvaja svega 350.000 evra.

Tu sumu dele Španovićeva, Bekrić,  bacač kugle Asmir Kolašinac i mnogi drugi da bi nam naredne godine sa Evropskog prvenstva doneli neka nova, možda još sjajnija odličja. Da ne govorimo o tome da treba da se nađe novca i za neke nove klince, koji tek treba za par godina da nastave ovaj započeti kontinuitet uspeha. Ukupan budžet za granske saveze je 11 miliona evra, i bez želje da ulazimo u to kako se on deli u korist nekih drugih, manje uspešnih sportova, i laiku je jasno da to nije dovoljno za sve.

PerSu marketi
Bekrića i Španovićevu pomaže firma „Dajrekt medija” Dragana Đilasa. Ali nije uvek sjajno biti atletičar u Srbiji.
– Nije uvek bilo sjajno biti atletičar u Srbiji, ali zahvaljujući podršci Olimpijskog komiteta, Ministarstva omladine i sporta, Telekomu Srbija kao generalnom sponzoru Atletskog saveza, našem predsedniku Veselinu Jevrosimoviću i njegovoj kompaniji „Komtrejd” i pojedinačnim donatorima, to se promenilo. Medalje su sada realnost, definitivno sam devojka za vrh, iz takmičenja u takmičenje to sam potvrđivala – rekla je Ivana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh