I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Sport

Ivana Španović: Velika nepravda, pokradena sam zato što sam iz Srbije (VIDEO)

i love zrenjanin tv

Tek što se završio verovatno najbizarniji dan u njenoj karijeri, Ivana Španović se oglasila i imala je jasnu poruku na to što je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu.

„Pod jedan – nepravda. Pod dva – iz Srbije. Znam da je zlato moje. Kad – tad“, napisala je Španovićeva na „Tviteru“ i jasno opisala kako se oseća posle SP u Londonu.

Odluka vrhovnih sudija jeste da je broj ostavio trag u pesku.

I Taxi Zrenjanin

1.Nepravda. 2.Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje. kad-tad.

Објава коју дели Ivana Španović (@ivanaspanovic) дана


– Odmah po izlasku rezultata na semaforu videli smo da nešto nije u redu i momentalno smo uložili žalbu prema pravilima glavnom sudiji na disciplini i potom se uputili u sobu gde se radi video merenje.

Na tom snimku se ne vidi da je takmičarski broj ostavio trag. Čak ni meriocima nije bilo jasno koja je početna tačka odakle treba izmeriti, jer je ta distorzija toliko minimalna, međutim morali su da odrede tačku za koju smo smatrali da je osnova za rezultat i tako smo dobili 6,91m – rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

– Na tu odluku sudije, usledila je naša nova žalba ovog puta vrhovnim sudijama, koji su posle dugog većanja i pregleda video snimka podržali odluku glavnog sudije sa discipline iako čak ni oni nisu mogli da potvrde osnovu za polaznu tačku merenja. Odluka je donešena na osnovu pretpostavke.

Mi ne možemo da prihvatimo da je odluka donešena bez jasnog traga i vidljivog dokaza. Ni na jednom snimku se ne vidi trag broja u pesku. Jednostavno ne postoji otisak.

Odluka je konačna

Na žalost, odluka vrhovnih sudija je konačna i na nju više nemamo prava žalbi. Ono što je konstatovano jeste da bi to bio pobednički skok – izjavio je trener Goran Obradović.

Amerika bi ostala bez dve medalje

Atletski savez Srbije se žalio posebnoj komisiji na odluku o merenju njenog skoka, ali je ona odbijena. U saopštenju su objasnili šta se sve događalo iza „zatvorenih vrata“.

– Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio ali je po mišljenju komisije, žalba odbijena! Jer kako „oni“ navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim „lakše“ da se odbije naša žalba – kažu predstavnici ASS iz Londona.

Inače, po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine će nositi takmičarski broj samo na grudima.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh