I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana Španović: Igraću sambu u Brazilu

Za zlato i srebro trebaće da se ide preko 7, 10 metara – kaže Ivana Španović, evropska šampionka i vlasnica dve svetske bronze.

Ivana Spanovic 1

Najbolja sportistkinja Srbije, atletičarka Balkana broj 1 i zvanično Sportski brend naše države, Ivana Španović, sprema se za najveće od svih takmičenja. Za njom je sezona u kojoj je postala prvakinja Evrope u dvorani u Pragu, osvojila bronzanu medalju na Šampionatu planete na otvorenom u Pekingu i postala pobednica finala Dijamantske lige u Cirihu.

Na svim spomenutim takmičenjima rušila je nacionalne rekorde. Najpre sa 6,98 m pod krovom u Češkoj, pa u Kini sa 6,91 m (kvalifikacije) i 7,01 (dva puta u finalu), da bi u Švajcarskoj stala na trenutnih 7,02.

I Taxi Zrenjanin

Da li ste se takmičili do sada na Južnoameričkom kontinentu?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sada ću debitovati tamo.

Ivana Spanovic

Šta biste pre svega voleli da vidite turistički u ovoj najvećoj državi tog dela američkog kontinenta?

– Pre samog nastupa neću videti ništa osim olimpijskog sela i stadiona. U zavisnosti od toga koliko vremena budem imala do završnog mitinga Dijamantske lige u Cirihu, planiraću slobodno vreme. Plaža je nešto što me u svakom momentu i bilo gde najviše privlači, dakle tamo Kopakabana. Onda nacionalna kuhinja i ostale znamenitosti…

Znate li da igrate sambu?

– Mislim da znam. Ipak mi se čini bih zaboravila korake istog momenta kad bih ugledala kako Brazilke igraju. Ako ostvarim svoj cilj tamo, igraću sambu satima.

Izvor: Sportski žurnal

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh