I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Ivana Španović danas skače na Svetskom dvoranskom prvenstvu

Ivana Španović danas u Birmingemu učestvuje na dvoranskom šampionatu planete u atletici, a u skoku u dalj pokušaće da se okiti titulom najbolje na planeti, što je jednom uspela – ali kao juniorka 2008. u Bidgošču.

Od tih juniorskih 6,61 metar u Poljskoj – prošlo je nepunih deset godina, ali i mnogo toga još u Ivaninom životu. Kada je o dvoranskim skokovima reč, počev od 2013. svake godine je popravljala svoj najbolji rezultat. Tadašnjih 6,73 je nadmašila 2014. letom od 6,92, potom se 2014. vinula 6,98, da bi u sezoni 2015/2016 prvi put preskočila sedam metara, i to u Portlandu (7,07). Prošlogodišnjih 7,24 na prvenstvu Evrope u Beogradu ne samo da je bilo dovoljno za kontinentalnu krunu, već je tako ušla u istoriju, jer su bolja ostvarenja od nje imale samo Hajke Dreksler (7,37) i Galina Čistjakova (7,30).

Ivanin najbolji ovogodišnji rezultat bio je skok od 6,93 metara na nedavnom „Serbian open“ mitingu u Beogradu, ali nema sumnje da će u Birmingemu biti još bolja, sa željom da osvoji toliko željeno svetsko zlato.

I Taxi Zrenjanin

Vreme je za skok u istoriju

Dva evropska, „dvoranska“, već ima – 2015. je trijumfovala u Pragu, a dve godine kasnije na pomenutom šampionatu u našem glavnom gradu. Ima i evropsku titulu na otvorenom, osvojenu 2016. u Amsterdamu, ali i mnogo drugih uspeha: olimpijsku bronzu, dva treća mesta na svetskim prvenstvima na otvorenom, srebro i bronzu na šampionatima sveta u dvorani. Sada je vreme – za iskorak. Skok u istoriju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Njena disciplina danas, 4. marta, na programu od 16.27 časova.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh