I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ivana skočila do trećeg rezultata na planeti

Dvoransko prventsvo Srbije u atletici održano je ove subote u Novom Sadu, a najbolja srpska atletičarka Ivana Španović iskoristila je ovu priliku da pokaže da u 2015. godinu ulazi brža i spremnija nego ikad. O tome svedoči i njen skok koji je treći najbolji u svetu u ovom trenutku.

Ivana Spanovic

Svi ljubitelji atletike uživali su u novoj demonstraciji brzine i sile koju je Ivana pokazala u hali novosadskog sajma. Ona je nastupila u trci na 60 metara, a potom na iznenađenje svih i u njenoj glavnoj disciplini, skoku u dalj.

U finalu sprinterske discipline najbrža Srpkinja je briljirala rezultatom 7,35 sekundi, što je samo za četiri stotinke sporije od njenog i državnog rekorda (7,31). Taj rezultat Ivana je postigla u polufinalu, da bi u finalnoj trci pobedila i zabeležila 7,36.

PerSu marketi

Podsećamo, prošle nedelje Španovićeva je oborila deset godina star rekord sprinterke Vukosave Đapić (7,34), kada je štoperica izmerila 7,31 sekundi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Čim je završena trka na 60 metara, Ivana je pohitala ka zaletištu skoka u dalj i na oduševljenje mnogih nastavila sa zagrevanjem za njenu glavnu disciplinu. Tandem Španović-Obradović odlučio se da nacionalni šampionat iskoriste za kontrolni trening. Ivana je pobedu odnela već u prvoj seriji kada je zablistala skokom 6,78 metara, što je trenutno treći rezultat na svetu.

„Prezadovoljan sam današnjim takmičenjem, Ivana je bila odlična i u sprintu, a posebno me raduje njen rezultat u dalju. Nikada nije počela sezonu na ovako visokom nivou i to nam zaista uliva ogromno poverenje da smo na dobrom putu ka novim rekordima. Predstoji nam još dosta rada kada je u pitanju zalet i dolazak na dasku, cilj je da se Ivana što pre ustali na zaletu od 18 koraka“, istakao je trener Obradović.

Sledeće takmičenje u skoku u dalj ove godine Ivana Španović imaće na mitingu u Birmingemu, 21. februara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh