I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Ištvan Đerman: Uvek osećam obavezu da uradim nešto za svoj rodni grad

Da nije zaboravio svoj rodni grad, te da su mu velikodušnost i skromnost jedne od najvećih vrlina, Ištvan Đerman (44) je do sada dokazao mnogo puta.

„MORAMO STVORITI BOLJE USLOVE ZA DECU“

Iz Zrenjanina je otišao posle završene srednje Elektrotehničke škole, prvo na studije u Pečuj, a zatim je u ovom mađarskom gradu ostao da živi, našao posao i zasnovao porodicu.

Ipak, veze sa porodicom, prijateljima i rodnim gradom su ostale neraskidive. Koristi svaku priliku da „skokne“ do Zrenjanina, a prošle godine je na poziv prijatelja i osnivača ŽFK Lehel, Damira Petrovića, pristao da bude direktor ovog kluba, koja se takmiči u Drugoj ligi Srbije.

Fordomanija

– Mislim da je veoma važno da svi mi, koji imamo korene u ovom gradu, damo svoj doprinos u smislu razvoja sporta, društva i kvaliteta života uopšte. Posebno treba obratiti pažnju na decu, da im stvorimo uslov da kvalitetno provode svoje vreme i da se bave sportom. Zbog toga sam prihvatio funkciju direktora ŽFK Lehel i zato što je to za mene veliki izazov – rekao je Ištvan Đerman prilikom poslednje posete Zrenjaninu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

DVA FAKULTETA I DOKTORAT

Rođen je 1975. u Zrenjaninu, odrastao je na Bagljašu, a posle toga je otišao na studije u Pečuj. Uspešno je okončao studije engleskog jezika, a zatim je završio i drugi fakultet, političke nauke. Uradio je i doktorat na temu regionalne energetske politike. Zaposlen je u jednoj firmi iz Budimpešte, koja se bavi energetikom.

– Radim posao koji zahteva mnogo putovanja po Mađarskoj i okolnim zemljama, zbog čega sam često odvojen od porodice, ali sam i pored toga često u Zrenjaninu. Jedan od razloga je i svakako ŽFK Lehel. Moj prijatelj, Damir Petrović, osnovao je ovaj klub sa ciljem da okupi devojčice iz Zrenjanina, da se druže i treniraju. Naš primarni cilj je plasman u Prvu ligu, iako smo trenutno drugi na tabeli. Krajnji cilj je plasman u Super ligu, a mislim da je to moguće ostvariti u roku od 3 – 4 godine. Ako gledamo malo šire, cilj je da imamo klub, koji funkcioniše samostalno i da omasovimo školu fudbala. Sve to radimo kao hobi, sa napozitivnijim namerama, sa željom da pružimo nešto više toj deci – zaključio je Ištvan Đerman.

MAGNET ZA LJUBAV

Njegova pomoć boljem funkcionisanju Ženskog fudbalskog kluba Lehel nije prvo angažovanje, posebno kada su u pitanju deca. Pre pet godina je, na inicijativu pokrenuta fondacija „Magnet za ljubav“, sa ciljem da se prikupe sredstva za kupovinu magnetne rezonance za decu, za bolnicu u Novom Sadu. Akcija je sprovedena u saradnji sa vladom Vojvodine i MK grupom. Projekat je uspešno završen i to je jedina magnetna rezonanca za decu i prevremeno rođene bebe u Vojvodini.

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh