I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

INTERVJU Dino Radončić: Slava me nikad neće promeniti

Dino Radončić za sobom ima sezonu iz snova. Sa kadetskom ekipom Real Madrida je osvojio šampionski pehar u kadetskoj ligi Španije, a pored toga, njegov tim je trijumfovao na svim turnirima na kojima je učestvovao. 

Dino Radoncic

– Uzeo sam i tri MVP titule na turnirima i dva puta sam bio najbolji asistent. Bio sam najbolji i na međunarodnom košarkaškom turniru u Zrenjaninu, na kojem je učestvovao i Real Madrid. Sezona je bila odlična, ali i veoma teška. Trenirali smo mnogo, borili se i na kraju se to isplatilo – ističe Radončić. 

Prošlog leta si prešao iz Barselone u Real. Ispostavilo se kao dobar potez?

I Taxi Zrenjanin

– U Real Madridu sam stekao još jače samopouzdanje. Napredovao sam mnogo, jer se posebna pažnja poklanja individualnim treninzima. U svakom segmentu igre primetno je poboljšanje. Imam veliku želju, radim puno. Kada se to spoji sa talentom, dođu i rezultati. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako izgleda tvoj radni dan u Madridu?

– Ustanem u 6.30 i spremim se. Ispred internata nas čeka autobus, koji nas vozi na jutarnji trening. Treniramo u jednoj hali, koja se nalazi pored škole. Jutarnji trening traje sat vremena, od 8 do 9. Posle toga idemo na nastavu. U školi smo od 9.30 do 17.20 časova. Na večernjem treningu smo od 18.30 do 21.30. Najčešće je to trening u teretani ili odradimo kondicioni trening. Posle toga se vraćamo na večeru u internat. Imamo malo slobodnog vremena i potom idemo na spavanje.

Koliko ti je bilo teško da se navikneš na ovaj „vojnički“ režim?

U početku mi je bilo teško da se naviknem. Dok sam ja uveče u krevetu, moji drugovi izlaze i provode se…Teško je, ali moram da izdržim. Ipak, znam zbog čega sam tamo i da ne dobija svako takvu priliku. Biti u Realu je san snova.

BASKET NA BAGLJAŠU

– Zrenjanin mi nedostaje mnogo. Ovde imam mnogo drugova, poznajem mnogo ljudi…Iskoristim svaku priliku da dođem u Zrenjanin, čak i ako dobijem samo tri dana slobodno. 

Slava te nije promenila?

– Slava me nikada neće promeniti. Stalno se čujem sa drugovima, razmenjujemo poruke i slike preko interneta, a kada dođem u kući, obavezno igramo basket na Bagljašu – kaže Dino. 

Sledeće sezone ćeš igrati za juniore Reala?

– Ove godine sam završio kadetsku ligu za godište 99 i to mi je bila poslednja kadetska sezona. Sledeće godine prelazim u juniorsku selekciju. Moj san je da u naredne dve godine debitujem za seniorski tim. Nadam se da ću dobiti priliku u španskoj ligi i iskoristiti je na najbolji način. 

Dino

Gde sebe vidiš za nekih 5 godina?

– Nadam se da ću igrati za neki od najboljih evropskih klubova i da ću imati zapaženu ulogu u Evro ligi. Voleo bih da  to bude u dresu Reala. Posle toga – pravac NBA  – rekao je Radončić na kraju razgovora.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh