I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjanin domaćin Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci

 U multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za medije, na kojoj su, povodom predstojećeg Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci, govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i profesor Milorad Đondrić, predsednik kluba za osobe sa intelektualnom ometenošću Morava iz Čačka.

 

Manifestacija će biti održana od 6. do 10. juna u “Kristalnoj dvorani” i hali “Medison”, u organizaciji Specijalne olimpijade Srbije, posvećene sportskim aktivnostima osoba sa intelektualnom ometenošću, a okupiće više od 140 takmičara i trenera, iz 10 zemalja.

Simo Salapura je rekao da je Zrenjanin grad sportskih manifestacija i da bi, ukoliko bi postojala nagrada za inkluziju i inkluzivnu lokalnu zajednicu, Zrenjanin sigurno bio dobitnik.

Fordomanija

– To kažem jer pored ovog turnira, Zrenjanin ima i “Inkluzivne igre bez granica” koje organizujemo unazad sedam godina, kao i inkluzivne kampove, a ove godine dobitnici smo i prekograničnog projekta “Inkluziv art”, zajedno sa partnerima iz Rumunije – rekao je Salapura navodeći da je organizacija ovakvih događaja zapravo promovisanje inkluzije i uključivanja osobama sa intelektuanim poteškoćama u sve sfere društva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Svečano otvaranje je zakazano za 7. jun u 18 časova na platou ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.

RASPORED

6. jun – dolazak ekipa

7. jun – divizioniranje ekipa (predtakmičenje) od 10 h u Kristalnoj dvorani i „Medisonu“

7. jun – 18 h – Bašta Gradske kuće – svečano otvaranje

8. jun – 10 – 13 h i od 16 – 19 h takmičenje

9. jun – 10 – 13 h i od 16 – 19 h takmičenje

9. jun – Dodela medalja u Kristalnoj dvorani od 18.30 h

HENDI SPORT ŠAMPION U ODBOJCI NA PESKU

Proteklog vikenda Vranje je bilo domaćin prvog državnog prvenstva u UNIFIED odbojci na pesku.

U konkurenciji osam klubova iz Srbije sportisti Hendi sporta postigli su sledeće rezultate: Ženska ekipa, koja je igrala u sastavu Valentina Manojlov, Olga Ramadani (sportisti) i Sofija Radovanović i Bojana Mačkić (partneri), u veoma jakoj konkurenciji i slabo nadahnute osvojile su 4. mesto sa tri izgubljena meča u I diviziji.

Muškarci su opravdali očekivanja trenera Borislava Nuhanovića i Stevana Ćukila osvojili prvo mesto. Ekipa je igrala u sastavu Ivan Živkov, Kristofer Švarc (sportisti) i Danilo Radovanović i Aleksa Vujadinović (partneri).

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh