I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Održan inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari – Čardak 2018

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoc Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizovali tradicionalni 11. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“.

– Na ovogodišnjem kampu zajedničke aktivnosti, solidarnost i tolerancija su posebno naglašeni. Zajednički treninzi i radionice, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti, kaže Izabela Prec iz Udruženja „Suncokret“ , koja je višegodišnji učesnik ovih kampova i koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 29. jula do 4. avgusta, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“, zrenjaninske organizacije Crvenog krsta i Karate kluba „Zrenjanin“: Jovana Kisić , Saška Prole, Izabela Prec, Milan Kordin i Zoran Jovin, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

I Taxi Zrenjanin

– Ovogodišnji kamp okupio je četrdesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“, školice sporta „Čigra“, gradske organizacije Crvenog Krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć MNRO iz Zrenjanina, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativno-edukativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa decom i mladima iz tzv „redovne populacije“. Računajući i ovaj 11. kamp kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 55 mladih sa smetnjama u razvoju, preko 500 sportista iz tzv. „redovne populacije“ i preko 20 volontera. Održano je preko 70 sportskih radionica i radionica veština kaže Simo Salapura, organizator kampa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Partneri u realizaciji 11. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“ kao i Školica sporta „Čigra“.

  • Divider

  • Divider
Na vrh