I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Inkluzivne igre 2019: Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje

Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, u organizaciji Osnovne i srednje škole „9. maj”, održane su osme Inkluzivne igre bez granica. 

Foto: Ivan Pančić

Kompanija “Gomex” je i ove godine pomogla je u organizaciji Inkluzivnih igara bez granica, obezbedivši poklon paketiće za sve učesnike. Na ovoj manifestaciji održanoj u Kristalnoj dvorani okupio se veliki broj dece, među kojima su bili takmičari iz gotovo svih zrenjaninskih osnovnih škola uz bogat zabavni program koji je bio priređen od strane Haos Animatora svi su se lepo proveli i zabavili, u programu su se smenjivale sportske igre, pesma i zabava. Osme Inkluzivne igre je otvorio naš bivši odbojkaški reprezentativac, a sadašnji generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez.

Cilj ovog događaja jeste promocija zajedništva i poštovanja različitosti među našim najmlađim sugrađanima. Dečaci i devojčice su se družili kroz jednistvene igre, zajedničko navijanje i na taj način učili da poštuju pravila. Naša kompanija će i u budućnosti nastaviti da podržava ovakve događaje.

I Taxi Zrenjanin

Pod sloganom “Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje”, ovoga puta je učešće u manifestaciji uzelo 10 gradskih osnovnih škola, škola iz Lukićeva, Predškolska ustanova Zrenjanin i po prvi put Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Inkluzivne igre bez granica su 2016. godine uvrštene u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takve podržane od strane Grada Zrenjanina.

Nakon otvaranja Inkluzivnih igara bez granica, Vladimir Batez je rekao da je u pitanju jedinstvena manifestacija u Vojvodini, možda i na nivou Srbije, i da je oduševljen pozitivnom energijom koja se šalje i od strane učesnika i od dece koja su na tribinama, a bilo ih je danas oko hiljadu. Razgovarao je i sa gradonačelnikom Janjićem o mogućnosti da se slična priča raširi po celoj Vojvodini.

Specijalni gost je i ove godine bio poznati novosadski jutjuber Milan Inić poznatiji kao Yasserstain.

– Osnovna i srednja škola “9. maj” podržana je i u projektima za sanaciju fiskulturne sale i opremanje sportskim rekvizitima, a zajedno sa Gradom Zrenjaninom opremili smo i otvorene terene. Naravno da smo uvek tu za sve osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama na teritoriji Vojvodine, i u tom pravcu ćemo i nastaviti da sarađujemo – rekao je Vladimir Batez i dodao da su ulaganja u Zrenjanin izuzetno značajna, jer se radi o jednom od najvažnijih sportskih gradova u Srbiji.

– To je grad koji je dao velike šampione, olimpijske, svetske i evropske osvajače medalja. Drago mi je što Pokrajinska vlada učestvuje u kapitalnom projektu izgradnje atletske staze i rekonstrukcije Gradskog stadiona i da je prepoznala potrebe Grada Zrenjanina. Sa sportskom infrastrukturom koju poseduje, “Kristalnom dvoranom”, “Medisonom” koji je kompletno renoviran, sigurno je da se Zrenjanin svrstava u grad koji ima, osim vrhunskog sporta, i najbolje uslove za bavljenje sportom, i u kom fukcioniše oko dve stotine sportskih klubova i udruženja.

Dodao je i da je Sekretarijat za sport i omladinu odobrio u protekle tri godine na desetine projekata gradu Zrenjaninu, i to ne samo za vrhunski sport, već i za podršku školama, sanaciju sportskih terena, za unapređenje raznih sportskih grana, održavanje različitih manifestacija i slično.

– Zrenjanin se nalazi i na mapi najvećih sportskih događaja u više sportova i svima nam je to cilj, koji zajednički realizujemo uz apsolutno razumevanje i podršku lokalne samouprave, na čelu s gradonačelnikom Janjićem koji je primer dobrog partnerstva kakvo treba da ima neka lokalna samouprava sa Sekretarijatom za sport i omladinu – poručio je Vladimir Batez.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu još jedna potvrda da Grad Zrenjanin čini velike napore na obnovi postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture i stvaranju mogućnosti da se sportom i rekreacijom bavi što više naših sugrađana, svih uzrasta i kategorija, ali i da se organizuju velika sportska takmičenja.

Sredstva za tu namenu izdvajaju i Grad Zrenjanin i Pokrajina i Republika.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh