I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

IN MEMORIAM Rajko Petrov Kijac (27.11.1936 – 26.1.2015)

Rajko Petrov Kijac, poznati odbojkaški radnik, nekadašnji član predsedništva Odbojkaškog saveza Jugoslavije, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, predsednik OK Vojvodina iz Novog Sada, preminuo je danas u 79. godini, posle kraće i teške bolesti.

Rajko Kijac

Odbojku je počeo da igra 1952. u Beogradu, a zatim nastavio u Kleku, gde je 1958. položio ispit za odbojkaškog sudiju. Rajko Kijac je bio trener muške ekipe Kleka do 1971, a zatim i tehnički rukovodilac GIK Banata, koji je 1975. osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Po dolasku u Novi Sad, od 1979. godine, Rajko Kijac je bio predsednik OK Vojvodina, zatim generalni sekretar kluba i predsednik Skupštine kluba. U tom periodu Vojvodina je osvojila deset titula prvaka države, šest titula pobednika nacionalnog Kupa, dva puta treće mesto u Kupu šampiona i treće mesto u Kupu pobednika kupova. Rajko Kijac je dvadeset godina bio član predsedništva Odbojkaškog saveza Jugoslavije i direktor marketinga OSJ.

Fordomanija

Po završetku profesionalne karijere, Rajko Kijac je izdao knjigu „Od blata do zlata“, a od 2009. bio je i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među kojima je i „zlatna plaketa OSS“ i „Statua velikana“ OK Vojvodina. Komemorativni skup povodom smrti Rajka Petrova Kijca biće održan u sredu, 28. januara u 10,30 časova u Amfiteatru SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rajko Kijac će biti sahranjen u sredu u Kleku, a vreme sahrane će naknadno biti saopšteno.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh