I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Izvučeni parovi za turnir u malom fudbalu – Igrajmo za 16

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas su izvučeni takmičarski parovi tradicionalnog turnira u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, čiji je domaćin jedne od kvalifikacionih grupa Zrenjanin.

Ovaj memorijalni turnir se održava svake godine u znak sećanja na pogibiju 16 radnika Radio-televizije Srbije i sve žrtve u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. U ime Grada Zrenjanina žrebanju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, a predstavnicima medija obratili su se i član Organizacionog odbora Nikola Božović i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Prisutni su bili i predstavnici većine od osam ekipa koje učestvuju na turniru.

Nikola Božović, nekadašnji novinar RTS, podsetio je na istorijat ovog turnira koji se igra u Beogradu od 2000. godine, da bi taj lokalni karakter pre pet godina bio proširen na osam gradova u Srbiji, a turnir je u međuvremenu postao i međunarodni.

PerSu marketi

“Domaćini u Srbiji su gradovi gde funkcionišu TV centri u sastavu RTS-a, od kojih je jedan i u Zrenjaninu, koji je među prvima prihvatio ulogu domaćina turnira. Hvala svima koji svake godine nalaze mogućnost da se okupe u ovim danima marta i u aprilu i neguju uspomenu na naše tragično nastradale kolege i na žrtve NATO bombardovanja. Upravo iz tog razloga nismo težili da u Zrenjaninu organizujemo neki profesionalni turnir, važno je da se okupimo i družimo, da igramo, da to bude turnir iz ljubavi”, kazao je Božović i podsetio da su do sada turnir u Zrenjaninu osvajali Tehnička škola Zrenjanin, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin i Opštinska uprava Žitište.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Turnir u Zrenjaninu igra se uz podršku i pomoć Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, javne ustanove “Sportski objekti” i sudijske organizacije grada. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura istakao je da se grad još jednom uključio u organizaciju ovog, pre svega, humanitarnog turnira.

“Ovo je turnir sećanja na poginule kolege Radio – televizije Srbije, ali i turnir tokom kog treba da se sećamo svih žrtava NATO agresije na našu zemlju. Gradska uprava Zrenjanin imaće svoju ekipu na turniru, a ove godine, uz neke ekipe koje standardno nastupaju svake godine, biće i novih, poput ekipe studenata i ekipe sudijske organizacije. Prve utakmice biće odigrane u sredu, zatim u petak, kada ćemo se i dogovoriti kako ćemo organizovati završne mečeve”, kazao je Salapura.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković rekla je da je ta organizacija i ovoga puta stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete, s ciljem što boljeg organizovanja turnira, a potom i izvukla parove prvog kruga.

Žrebom je odlučeno da se u prvim utakmicama u Zrenjaninu sastanu:

KRISTALNA DVORANA

Sreda, 15. mart – 10 h

“JP za urbanizam” Zrenjanin – ekipa studenata;

Gradska uprava Zrenjanin – Sudijska organizacija Zrenjanin;

Petak, 17. mart – 10 h

Vatrogasno – spasilački bataljon Zrenjanin – Policijska uprava Zrenjanin;

JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin – JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Prva dva meča biće odigrana u “Kristalnoj dvorani” u sredu, 15. marta, s početkom u 10 časova, a druga dva u petak, 17. marta, takođe od 10 časova. Pobednik turnira u našem gradu predstavljaće grad Zrenjanin na završnici turnira „Igrajmo za 16“, koja se, kao i svake godine, igra u Beogradu, uz direktan prenos na programu RTS.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh