I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

„Horizons Unlimited“: Bajkeri na Bjelasici [8 FOTOGRAFIJA]

Proteklog vikenda je na Bjelasici u Crnoj Gori, pod okriljem organizacije „“, održano druženje zaljubljenika u putovanje motorom. Sada već tradicionalno svetski putnici iz Češke, Finske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Rusije, Bugarske, Holandije, Amerike, su se družili u eko katunu „Vranjak“.

Misa Hromcik Bjelasica 1

Naša dva sugrađanina, Miša Hromčik i Ivan Isakov, bili su ovogodišnji učesnici ovog događaja i prenose nam svoje utiske.

Misa Hromcik Bjelasica 2

PerSu marketi

Ono što ovaj skup razlikuje od drugih je njegova prvenstveno edukativna svrha. Ideja osnivača organizacije Horizonts Unlimited, kanađana Granta i Susan Johanson bila je da povežu one motoriste kojima motor prvenstveno služi za putovanja, kako bi oni međusobno razmenjivali iskustva i ideje. Ovi skupovi se održavaju širom sveta, dok je crnogorski skup jedini te vrste u regionu.

           KLIK ZA MIŠU DA POBEDI ARGENTINCA

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Miša Hromčik, naš sugrađanin, moto avanturista i jedan od učesnika ovog skupa je sa svojom fotografijom u direktnoj borbi za prvo mesto na konkursu, koji je raspisala fabrika motocikala BMW.

Misa Hromcik glasanje

Podržimo našeg sugrađanina glasanjem za njegovu fotografiju na sajtu www.bmwmotorradvote.com, na kojem se treba ulogovati preko facebook naloga, a zatim glasati za njegovu fotografiju (idite na sort by vote, pa će izaći kao prva). Trenutno se vodi mrtva trka između fotografije učesnika iz Argentine i našeg sugrađanina.

– Lepom utisku, koji smo poneli sa skupa, koji se održava na 1800 mnm u velikoj meri doprineli su i prelepi ambijent eko katuna, domaća hrana, ljubazni domaćini, a najviše veliki broj izuzetno zanimljivih učesnika – ističe Hromčik.

Koncepcija skupova HU je takva da se tokom dana organizuju vožnje ili obuke, a da uveče učesnici održavaju prezentacije o svojim putovanjima. Tako je bilo i ove godine. Jedan od najneobičnijih gostiju je svakako bio Holanđanin, Sjaak Lucassen (http://www.sjaaklucassen.nl/en), koji preko 20 godina živi na putu i od putovanja. Trkačkim motorom Yammaha R1, koji je prilagodio svom nomadskom načinu života proputovao je skoro celi svet (celu Južnu Ameriku, Afriku, Aziju…), a za 2017. godinu planira putovanje na Severni pol.

Misa Hromcik Bjelasica 3

Poznavaoci motora će biti začuđeni njegovim izborom dvotočkaša za tako daleka putovanja, jer se radi o sportskom motoru za trke, ali Sjaak je objasnio da je, iako svestan da bi mu mnogo lakše bilo da putuje nekim enduro motorom, Yamaha njegova davnašnja ljubav i da on jednostavno ne bi bio on, kada bi vozio nešto drugo.

Kišno vreme je korisno iskorišteno, pa su i iz Crvenog krsta, iz Kolašina, učesnike kampa podsetili na pravila o pružanju prve pomoći. Neobičnim gostima Sarah i Tony Allsopp iz Engleske je, nakon Maroka, Bjelasica bila sledeća tačka na putu na koji su krenuli pre četrnaest meseci. Oni putuju na svom triciklu sa prikolicom i nemaju pojma koliko će još biti na putovanju.

Misa Hromcik Bjelasica Englezi

Pored našeg sugrađanina Miše Hromčika, koji je svojim motorima prešao više od 100.000 km i obišao sve evropske metropole, a 2010. godine posetio i afrički kontinent motorom, među posetiocima se istakao i Borivoj Pojatina iz Zagreba. On je uspešni arhitekta, muž, otac i deda, koji je sa 57 godina odlučio da je vreme za avanturu, položio za A kategoriju, kupio prvi motor u životu i krenuo… Iako se, kako sam priznaje, u svojoj „Bajci za bajkere“ ili ti stvarno nisi normalan“ u prvi mah uplašio tog čudovišta, ubrzo ga je ukrotio i sada za sobom, za tri godine, ima stotine hiljada kilometara.

Miša Hromčik na Bjelasici

Miša Hromčik na Bjelasici

Zbog nepristupačnosti terena, kao i kiše koja je padala par dana pre skupa, dolazak i odlazak iz katuna bio je sam po sebi ispit umešnosti prekaljenih motorista, od kojih su neki pokazali spretnost, a neki ipak završili u blatu.

Misa Hromcik Bjelasica 5

Misa Hromcik Bjelasica 6

Misa Hromcik Bjelasica 7

Ovaj skup je bio prilika da se neka stara prijateljstva učvrste, ali i da se sklope nova sa bajkerima iz Češke, Finske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Rusije, Bugarske, Holandije, Amerike, kao i da se sa domaćim motoristima podeli draž horizonta bez granica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh