I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Hokej na travi stigao u Zrenjanin

U Zrenjaninu je održan seminar za trenere hokeja na travi, u organizaciji Saveza hokeja na travi Srbije i Svetske hokejaške federacije (FIH).

hokej-na-travi
Predavači Norman Hjuz i Dr Antonio Antonov održali su od 16. do 18. septembra FIH Academy level 1 seminar za trenere iz Srbije i regiona. Učestvovalo je devet kandidata, sedam iz Srbije i po jedan iz Bugarske i Makedonije. Svi polaznici uspešno su prošli obuku i dobili sertifikat FIH. Sami predavači pohvalili su polaznike seminara i organizaciju.

Generalni sekretar hokejaškog saveza Zoran Matijević, koji se oženio Zrenjaninkom i u poslednje dve godine je naš sugrađanin, rekao nam je da se Zrenjanin nalazi u centru hokejaške regije u Srbiji, s obzirom da se hokej trenutno igra u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Subotici, u ukupno devet klubova. Posebna pogodnost je i teren sa veštačkom travom, koji je neophodan za hokej, a koji se nalazi se u blizini hotela Vojvodina, u dvorištu Doma borilačkih sportova.

hokej-na-travi-2

PerSu marketi

Jedan od razloga za izbor Zrenjanina je i taj što postoji mogućnost formiranja hokejaškog kluba u našem gradu. Matijević, koji ima iskustvo 20 godina igranja hokeja i blizu 10 godina na mestu generalnog sekretara nacionalnog saveza, želi da u Zrenjaninu oformi klub, kako bi hokej u Srbiji počeo da dobija popularnost, koju ima u svetu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

hokej-na-travi

 

– Za mnoge je verovatno iznenađujuć podatak da je hokej na travi, osim što je jedan od najstarijih, takođe i jedan od najpopularnijih sportova u svetu. Prema većini izvora nalazi se na trećem mestu po popularnosti. Takođe spada među sportove sa najvećim brojem nacionalnih saveza – 129. U našoj zemlji se aktivno igra već 70 godina i svoje zlatno doba doživljava još 70-tih godina kada samo u Subotici radi desetak klubova. Iz tog perioda datira i zlatna medalja sa mediteranskih igara u Splitu – istakao je Matijević.

hokej-na-travi-seminar

hokej-na-travi-treneri

Seminar u Zrenjaninu održan je uz veliku pomoć trenera „Hendi sport“ kluba, Borislava Nuhanovića, čiji su sportisti učestvovali u pokaznim treninzima.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh