I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Hermina Lukač juniorska šampionka sveta, Oliveri Čikoš bronza

Hermina Lukač (KK Kristal) i njen kolega iz reprezentacije Srbije, Bojan Kličarić, osvojili su šampionsku titulu na kuglaškom juniorskom Svetskom prvenstvu u Klužu, u Rumuniji, u disciplini miks tandem.

Oni su u izuzetno uzbudljivom finalu savladali slovenačku kombinaciju Anja Forštnarič – Timi Jurančič na „zlatne kugle“.

U setovima je bilo 1:1 (prvi su dobili Slovenci 147:175 – tri „devetke“ u „čišćenju“, drugi srpski miks 161:148 i odlučivale su po dve dodatne kugle.

PerSu marketi

Slovenac Timi Jurančič je igrao prvi i oborio „sedmicu“. Bojan Kličarić je odgovorio – “sedmicom“. Odlučivale su – dame. Anja Forštnarič je srušila „devetku“, ali je i Hermina Lukač sjajno odgrala i – „devetka“. Pošto je bilo 16:16 promenjene su staze i sada je prvi igrao Kličarić oborivši sedam čunjeva. Jurančič je parirao – „sedmicom“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tada je Hermina Lukač postala junakinja finala: oborila je opet „devetku“ i stavila Anju Forštnarič na muke. Zadrhtala je ruka i Slovenka je srušila „četvorku“ za zlato Srbije 16:11.

Julijana Vukadinović, selektor omladinki bila je na vrućoj sekundantskoj stolici iza Olivere Čikoš:

– Igrala je odlično, dok je nije stigao umor. Za nju je ova bronzana medalja u stvari od čistog zlata. Borila se kao lavica, njen hitac nije za ove staze. O igri Hermine Lukač u miks tandemu ne treba trošiti reči, bila je najbolja kada je trebalo. Angela Zolnai je podlegla atmosferi, imala je tremu i ispala je jer je u tri dodatne kugle bila potpuno dekoncentrisana…

HERMINA KOMPLETIRALA SVETSKE MEDALJE

Hermina Lukač je sada kompletirala svetske zlatne medalje u miksu u dve kategorije – sa Markom Antićem na kadetskom prvenstvu sveta 2015. i sada sa Kličarićem u juniorskoj konkurenciji. Ima srebro u miksu sa Antićem sa pionirskog Svetskog kupa 2010. Kao kadetkinja bila je šampion sveta 2015. pojedinačno –klasik i treća za kombinaciju. Kadetsko ekipno srebro osvojila je 2015, a bronzu 2013. Ovde u Klužu bila je najbolji igrač „bronzane“ selekcije Srbije.

– Nisam bila sigurna na početku, imala sam male oscilacije u igri, ali kada smo savladali najjači tandem Hrvatske, sve je došlo na svoje mesto i iz meča u meč smo podizali ritam. Veliko je opterećenje igrati stalno “zlatne kugle“. Kod „devetke“ u finalu, bacila sam kuglu, videla sam da je dobra, počela da poskakujem, da „navijam“ i zatvorila sam oči. Tek kada je zagrmelo iz publike znala sam da su svi čunjevi pali – seća se Hermina Lukač.- Nikada nisam igrala kao druga, ali mi je danas to odgovaralo…

BRONZA U SPRINTU ZA OLIVERU ČIKOŠ

Olivera Čikoš je osvojila bronzu u sprintu i ona je možda i najprijatnije iznenađenje. U polfinalu izgubila je, od kasnije vicešampionke, Austrijanke Nojbauer sa 2:0 (109:98 i 97:90). Osetio se umor, kugla je nije slušala…

– Najteži meč mi je bio prvi, imala sam tremu. Kasnije sam se smirla i iz meča u meč je bilo sve bolje. U polufinalu su me bolele noge, mnogo sama se istrošila u četvrtfinalu protiv Nemice. Tu sam dala sve od sebe, poslednji atom snage. Mnogo mi znači ova medalja, moja prva pojedinačna – kazala je Olivera Čikoš kojoj je ovo drugi trofej u Klužu posle ekipne bronze, a ima i kadetsko ekipno srebro iz Špajherzdorfa 2015.

U četvrtfinalu, u meču za medalju, u izbacila je opasnu Nemicu Bajer posle tri dodatne kugle. U prvom setu bilo je 87:83 za srpsku kuglašicu, u drugom je izgubila 73:89. Tada je hrabro odigrala tri dodatne kugle i oborila 22 čunja (šest, devet i sedam) a Nemica 13 (četiri, tri i šest).

U drugom kolu drama ali sa hepi endom za Oliveru Čikoš. U meču sa Čehinjom Olsakovom bilo je 1:1 u setovima (106: 91 za srpsku predstavnicu i 85:79 za Čehinju) i otišlo se na „zlatne kugle“. U prvoj seriji od tri kugle bilo je 22:22 (Olaskova 7,6,9, Čikoš 6,9,7). Ušlo se u drugu seriju, prvo je igrala Čehinja i oborila šest čunjeva, Čikoš je srušila sedam. U drugom hicu Olaskova je pogodila za „sedmicu“ Čikoš je bila sjajna – „osmica“. Poslednjim hicem češka takmičarka srušila je pet čunjeva, Čikoš šest i trijumfovala sa 21:18.

U prvom kolu sprinta pobedila je neugodnu Hrvaticu Juričić. Posle 1:1 u setovima (99:84 za Juričićevu, 113:100 za Čikoš) usledilo je doigravanje sa po tri kugle, prvo je igrala srpska reprezentaivka i sjajno počela, sedam i devet čunjeva u prva dva hica, dok je Hrvatica oborila dva puta po pet čunjeva.

Poslednjom kuglom Čikoš je srušila tri čunja, Juričić osam, ali je pobeda pripala srpskoj reprezentativki 19:18.

Plasman- miks tanbemi:

1. Hermina Lukač – Boris Kličarić (Srbija), 2. Anja Forštnarič- Timi Jurančič (Slovenija), dve bronze: Monika Pavelkova – Mhael Kotal (Češka) i Laura Rungašer – Armin Eger (Italija).

Sprint – omladinci:

1. Milorad Vojnović (Srbija), 2. Marek Štefančik (Slovačka), dve bronze: Luka Požega (Hrvatska) i Anže Bajzelj (Slovenija).

Sprint – omladinke:

1. Mirna Bosak (Hrvatska), 2. Natali Nojbauer (Austrija), dve bronze: Olivera Čikoš (Srbija) i Fiona Štajner (Austrija).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh