I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Hendi sport trenirao sa košarkašima Crvene zvezde

Sportisti Hendi sport kluba iz Zrenjanina su u nedelju, 13. januara, bili gosti Košarkaškog kluba Crvena zvezda na tradicionalnom Božićnom treningu.

U organizaciji KK Crvena zvezda mts održana je nova trening sesija za predstavnike Specijalne Olimpijade Srbije. 28 dečaka i devojčica trenirali su pod nadzorom trenera mlađih kategorija „crveno – belih“, a uz pomoć prvotimaca Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda mts nastavio je višegodišnju uspešnu saradnju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije. U dvorani ’’Basket Lend’’ održana je nova trening sesija u kojoj je učestvovalo 28 dečaka i devojčica pod nadzorom trenera mlađih kategorija Crvene zvezde.

PerSu marketi

I ovaj trening predvodio je Ivan Pavlović koji iza sebe ima bogat CV u radu sa mlađim kategorijama crveno-belih, ali i na Letnjem kampu KK Crvena zvezda i sasvim sigurno spada u red trenera koji su i u krugovima Evrolige poznati po radu sa mladim košarkašima sa posebnim potrebama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Naša saradnja sa KK Crvena zvezda mts je zaista fenomenalna dugi niz godina. Zaista smo veoma zahvalni klupskom menadžmentu i Zvezdinim trenerima što su tu uz nas. Druženje sa prvotimcima Crvene zvezde je dragoceno iskustvo za članove Specijalne Olimpijade Srbije. Drago nam je da svake godine u našem timu dobijamo pojačanje i da nam se danas pored Ognjena Dobrića pridružio i Dušan Ristić. Dečaci i devojčice su zaista uživali, a to je uvek cilj ovih treninga pored unapređivanja košarkaškog znanja – rekao je trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović.

ONE TEAM – KOŠ ZA OSMEH

Ovaj trening bio je samo produžetak uspešne saradnje koja dugo traje pa su tako kao deo Evroliginog ’’One Team’’ projekta održani i brojni projekti od kojih se izdvajaju ’’IDEA Finish line’’, ’’Koš za osmeh’’, prvenstvo košarkaša u kolicima u organizaciji Crvene zvezde, prvi turnir na tlu čitave Evrope u basketu ’’3 x 3’’ za osobe sa posebnim potrebama i mnogi drugi.

I ovog puta akcenat je bio na košarkaškoj tehnici i taktici, ali i na dobroj zabavi. Opšti utisak je da je i ovaj trening protekao sa mnogo uspeha. Ambasador ’’One Team’’ projekta iz redova Crvene zvezde, Ognjen Dobrić, već je imao iskustva u ovoj vrsti druženja:

– Ovo zaista nije običan trening, jer imate osećaj da radite nešto posebno za ove dečake i devojčice. Strast koju oni imaju prema košarci je zaista motivacija za sve nas. Uvek je čast biti deo ovakvih projekata. Crvena zvezda i mi kao njeni predstavnici imamo čast da dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije u nama vide nešto poput uzora – rekao je Ognjen Dobrić.

U novoj ulozi našao se prvotimac Crvene zvezde Dušan Ristić. Centru „crveno – belih“ sjajno je legla uloga mentora, a kako sam ističe veoma je ponosan što je dobio ulogu ’’One Team’’ ambasadora:

– Pratio sam prethodnih godina aktivnosti Crvene zvezde na ovom polju. Prethodni put kada sam bio u „crveno – belom“ dresu već je saradanja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije uveliko trajala. Čast mi je što sam se našao u ovoj ulozi. Verujem se da kroz trening i dobru zabavu ovi momci i devojke osećaju mnogo bolje. Oni su definitivno primer za sve nas koji svi treba da sledimo – rekao je Ristić.

UČESTVOVALE I KOŠARKAŠICE ZVEZDE

Posebno iznenađenje za devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije bilo je učešće košarkašica KKŽ Crvena zvezda na ovom treningu. Utisci su bili sjajni, a šampionke Srbije su donele posebnu draž ovom treningu.

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh