I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Hendi sport treći na prvenstvu Srbije u inkluzivnoj odbojci

Proteklog vikenda u Pirotu je održano sedmo po redu državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u odbojci za muškarce.

Ovo takmičenje je bilo inkluzivnog karaktera, što znači da je svaka ekipa u sastavu imala i po četiri partnera, momaka iz redovne školske populacije.

PerSu marketi

Učestvovalo je 10 ekipa iz cele Srbije. Ekipa Hendi sporta takmičila se u I diviziji i tu osvojila bronzano odličje.

– Veoma sam zadovoljan učinkom i ponašanjem, kako mojih sportista, tako i partnera iz Odbojkaškog kluba Proleter, jer su svojim ponašanjem na terenu i svojim kontaktom sa saigračima pokazali visok kvalitet inkluzivnog sporta. Na žalost, protivnici sa kojima smo imali iduele na ovom turniru, imali su veću želju za pobedom, tako da smo morali da se zadovoljimo sa trećom pozicijom. Ovo takmičenje je bilo najbolje inkluzivno takmičenje na kojem sam učestvovao. Još jednom želim da se zahvalim OK Proleter i njihovom treneru, Predragu Tanackoviću.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ekipu Hendi sporta su činili: Kristofer Švarc, Ivan Živkov, Predrag Nikolić, Aleksandar Borbaš, Vladimir Erdeljan i njihovi partneri Jovan Pavić, Stevan Marković i Aleksandar Miletin.

Ekipe iz Zrenjanina (gornji red) i Čačka (donji red) će predstavljati Srbiju na Evropskom kupu, juna u Zrenjaninu

EVROPSKI KUP U INKLUZIVNOJ ODBOJCI

Zrenjanin će od 6. do 10. juna biti domaćin Evropskog kupa u odbojci za muškarce. Organizatori su Specijalna olimpijada Srbije i grad Zrenjanin, a Hendi sport je tehnički organizator turnira.

Učestvovaće 12 zemalja, među kojima je i Srbija. Za reprezentaciju Srbije nastupiće petorica momaka iz Hendi sporta, kao i petorica odbojkaša iz SK Morava iz Čačka. Reprezentaciju će voditi trenerski tandem iz Čačka i Zrenjanina.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh