I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Hendi sport: Rekordno uspešni u godini velikog jubileja

Na poslednjem takmičenju Specijalne olimpijade Srbije u 2019. godini, koje je održano u Novom Sadu, sportistkinje Hendi sporta su nas obradovale novim medaljama.

Državno prvenstvo u basketu 3 x 3 okupilo je devet ekipa iz cele Srbije, a košarkašice Hendi sporta su u II diviziji sa dve pobede osvojile prvo mesto i okitile se zlatnim medaljama. U finalnim utakmicama Zrenjaninke su bile bolje od ekipe Kruševca i domaćina, Novog Sada.

Ekipa je igrala u sastavu: Ivana Marić, Olja Simić, Stojanka Stojanov i Katarina Zlatković.

PerSu marketi

– Naša realna pozicija u ženskom basketu je II divizija, međutim, ohrabruje me činjenica da smo ostvarili dobar rezultat sa potpuno novom postavom, koja je prvi put nastupila zajedno. Osvajanjem medalje u Novom Sadu smo uspešno završili takmičarsku 2019. godina, koja nam je ujedno i deseta, jubilarna, od kako je klub registrovan. Ova godina je sigurno godina sa najviše uspeha – rekao je trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Takmičari Hendi sporta su u martu osvojili pet medalja na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade, koje su održane u Abu Dabiju.

Nakon toga, usledila su državna prvenstva Specijalne olimpijade u devet sportskih disciplina. Devojke su na državnom prvenstvu u ženskom fudbalu, u najjačoj diviziji osvojile drugo mesto. Muška odbojkaška ekipa je dominirala u I diviziji i osvojila zlato. Na PS u stonom tenisu Vladimir Erdeljan je drugu godinu za redom bio najuspešniji takmičar. Fudbaleri su po šesti put osvojili titulu prvaka Srbije. U Beogradu je u junu održano državno prvenstvo u odbojci na pesku, gde su muška i ženska selekcija bile drugoplasirane u I diviziji.

Nakon toga, usledile su nacionalne igre u Čačku, na kojima je Hendi sport osvojio zlatne medalje u atletici (skok u dalj i 200 metara), plivanju (25 m prsno) i odbojci (muška ekipa), ženskom fudbalu i stonom tenisu, gde je Vladimir Erdeljan ponovo bio neprikosnoven.

Najlepša nagrada za ostvarene rezultate bilo je učešće na kampu našeg proslavljenog odbojkaša, Vladimira Grbića, gde su Zrenjaninci zajedno sa trenerima Borislavom Nuhanovićem i Anjom Ostojić, proveli sedam nezaboravnih dana.

U drugom delu takmičarske godine plivači su osvojili pet medalja na prvenstvu srbije u najjačoj diviziji. Hendi sport je tokom septembra bio domaćin državnog prvenstva u atletici, koje je ujedno bilo i prvo zvanično takmičenje održano na novopostavljenoj tartan stazi na stadionu u Karađorđevom parku. Zrenjaninci su osvojili šest zlatnih medalja i ujedno bili najuspešnija ekipa.

Ženska odbojkaška ekipa je morala da se zadovolji titulom vicešampiona, a takmičenje je održano u Vranju. Posle toga, Kragujevac je bio domaćin državnog prvenstva u boćanju, gde su takmičari Hendi sporta osvojili tri bronzane medalje u disciplinama muški dubl, ženski dubl i miks.

PS u muškom basketu je održano u Leskovcu, a Zrenjaninci su bili drugi u I diviziji. Devojke su u ženskom basketu bile prve u II diviziji, na PS u Novom Sadu. Ivan Živkov je po treći put proglašen za najbolje sportistu sa invaliditetom grada Zrenjanina. Pre njega, ovu laskavu titulu su dobili filip Bartole i Valentina Manojlov, takođe članovi Hendi sporta. Petu godinu u kontinuitetu ovaj klub ima stipendistu Ministarstva omladine i sporta.

– U ovoj godini velikog jubileja zaista smo postigli rezultate, koji se teško mogu ponoviti. Trudili smo se da podignemo nivo ekipa u svim sportovima, što smo dokazali na terenu. Sa druge strane, nismo zapostavili naše sportiste sa slabijom motorikom, koji su kroz razne programe, projekte i kampove, bili maksimalno uključeni u rad kluba. Ovom prilikom želim da čestitam svim mojim sportistima i partnerima na dobrim rezultatima. Svojim saradnicima, trenerima Anji Ostojić i Jovanu Paviću, koji su se ove godine uključili u rad stručnog štaba, takođe dugujem veliku zahvalnost. Zahvaljujem se i svim preduzetnicima, koji su prepoznali našu priču i pomogli naš rad. Veliku zahvalnost dugujemo i portalu Ilovezrenjanin, koji nas prati od samog početka – istakao je Nuhanović.

Hendi sport ima velike planove i za sezonu 2020/21, gde će 2021. biti olimpijska godina, što se tiče Zimskih olimpijskih igara Specijalne olimpijade. Na ovom takmičenju, koje će biti održano u Švedskoj, poziv očekuju i sportisti iz Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh