I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Borislav Nuhanović: Naš cilj nisu samo medalje, već socijalizacija i pronalaženje posla za decu sa posebnim potrebama

Specijalna olimpijada Srbije je proslavila 15 godina postojanja, a na svečanosti u Beogradu, dodeljene su plakete klubovima, koji se takmiče u sistemu Specijalne olimpijade.

Borislav Nuhanović sa plaketom Specijalne olimpijade Srbije

Među nagrađenima je i klub Hendi sport iz Zrenjanina, a plaketu je primio trener, Borislav Nuhanović.

Hendi sport se takmiči od 2010. godine godine i redovan je učesnik svih takmičenja na nivou Srbije, a najveći uspesi kluba su učešće na Evropskim igrama 2014. godine u Belgiji, gde su osvojene dve medalje u stonom tenisu, kao i učešće na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Anđelesu 2015. godine, gde su osvojena četiri odličja, takođe u stonom tenisu.

PerSu marketi

Zrenjaninci pred put u Los Anđeles: Borislav Živkov, Ivan Živkov, Borislav Nuhanović, Valentina Manojlov i Nataša Živkov

– Imamo i preko 50 medalja na državnim prvenstvima i nacionalnim igrama Srbije. Bavljenje sportom je od ogromnog značaja za decu sa posebnim spotrebama. Na taj način se lakše socijalizuju, jer često putuju, druže se sa drugim vršnjacima iz svoje zemlje, a često i sa decom iz inostranstva. Kroz sport stiču i radne navike i samopouzdanje, jer na neki način vide da mogu biti od koristi i da mogu da budu dobri u nečemu, skoro kao i njihovi vršnjaci iz redovne škole – istakao je Nuhanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ZAHTEVNO I LEPO U ISTO VREME

On kaže da je rad sa ovom decom veoma zahtevan, ali sa druge strane i veoma lep.

– Navikao sam na to, jer sa nima radim već sedam godina, odnosno od osnivanja kluba. Zahtevno je, ali istovremeno me ispunjava. Najlepše u tom radu je kada, od tog deteta koje nije moglo da se pronađe u redovnim aktivnostima,  napravite sportistu, koji osvoji medalju na međunarodnom takmičenju, a pre toga nije imao mogućnosti da putuje dalje od rodnog grada.

Valentina Manojlov

Najbolji primer – Valentina Manojlov

Krunu mog angažovanja predstavlja definitivno, kada naše dete postane stipendista Republike Srbije i kada zasnuje stalni radni odnos i postane veoma koristan član ovog društva. To je slučaj sa Valentinom Manojlov, koja radi u DP „Stil“, fabrici koja se bavi proizvodnjom obuće.

Klub ima konstantno oko tridesetak sportista.

– Planovi su, pored sporta, vezani i za zapošljavanje naših sportista. Nadamo se da će još njih, poput Valentine, uspeti da zasnuje radni odnos – zaključio je Nuhanović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh