I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Hala sportova „Kristalna dvorana“ dobila tartan stazu

U zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“ postavljena je kružna tartan staza – koja je danas zvanično prikazana javnosti. Grad je za ovu investiciju izdvojio oko 1,4 miliona dinara, a svečanom otvaranju prisustvovali su brojni sportisti grada i predstavnici lokalne samouprave predvođeni gradonačelnikom Zrenjanina, Ivanom Bošnjakom.

Reč je o modernoj stazi dužine od oko 280 metara i površine od oko 630 kvadrata. Osnovna svrha tartan podloge jeste da sportistima, u prvom redu atletičarima, omugući obavljanje kvalitetnih treninga tokom zimskog perioda.

IMG_1345

„Postojanje ove staze mnogo znači celokupnom atletskom sportu i zahvalni smo Gradskoj upravi jer je prepoznala značaj ove ideje i uvidela da Zrenjanin ima kvalitetne atletičare. Godinama unazad nismo mogli kvalitetno da treniramo tokom zime i imali smo tzv. „prazni hod“ u pripremama. Često smo bili prinuđeni da treniramo u neadekvatnim uslovima – ili napolju po hladnoći ili da putujemo za Beograd i Novi Sad. Sada ćemo na daleko bolji način moći da obavljamo treninge tokom zime – što će sigurno dovesti i do boljih rezultata iduće godine“, rekao je za naš portal Mladen Grujić, trener u Atletskom klubu „Proleter“.

I Taxi Zrenjanin

Oduševljenje nisu krile ni mlade atletičarke, koje su jedva dočekale da oprobaju stazu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

atleticarke

„Zadovoljna sam što smo konačno dobili stazu. Sada imamo i dodatnu motivaciju, a nadam se da će bolji uslovi treniranja dovesti i do boljih rezultata“, rekla nam je Dragana Janković, atletičarka Atletskog kluba „Banat“ i reprezentativka Srbije na 800 i 1.500 m.

„Ova staza će nam mnogo pomoći u obavljanju treninga tokom zime – kada je napolju sneg i ne možemo da trčimo. Sada ćemo mnogo kvalitetnije trenirati i ostvarivati još bolje sportske rezultate“, istakla je Angela Terek, atletičarka Atletskog kluba „Proleter“.

U razgovoru sa nadležnima dobili smo informaciju da je, po svojim karakteristikama, ova tartan staza za sada jedina ovog tipa u Srbiji. Zbog njenog izgleda, dimenzija i postojanja 3 atletske staze, na njoj mogu da se izvode različite deonice – od trka na 50 i 60 metara, preko kružnog trčanja, sprinta i trke sa preponama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh