I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Hala sportova „Kristalna dvorana“ dobila tartan stazu

U zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“ postavljena je kružna tartan staza – koja je danas zvanično prikazana javnosti. Grad je za ovu investiciju izdvojio oko 1,4 miliona dinara, a svečanom otvaranju prisustvovali su brojni sportisti grada i predstavnici lokalne samouprave predvođeni gradonačelnikom Zrenjanina, Ivanom Bošnjakom.

Reč je o modernoj stazi dužine od oko 280 metara i površine od oko 630 kvadrata. Osnovna svrha tartan podloge jeste da sportistima, u prvom redu atletičarima, omugući obavljanje kvalitetnih treninga tokom zimskog perioda.

IMG_1345

„Postojanje ove staze mnogo znači celokupnom atletskom sportu i zahvalni smo Gradskoj upravi jer je prepoznala značaj ove ideje i uvidela da Zrenjanin ima kvalitetne atletičare. Godinama unazad nismo mogli kvalitetno da treniramo tokom zime i imali smo tzv. „prazni hod“ u pripremama. Često smo bili prinuđeni da treniramo u neadekvatnim uslovima – ili napolju po hladnoći ili da putujemo za Beograd i Novi Sad. Sada ćemo na daleko bolji način moći da obavljamo treninge tokom zime – što će sigurno dovesti i do boljih rezultata iduće godine“, rekao je za naš portal Mladen Grujić, trener u Atletskom klubu „Proleter“.

I Taxi Zrenjanin

Oduševljenje nisu krile ni mlade atletičarke, koje su jedva dočekale da oprobaju stazu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

atleticarke

„Zadovoljna sam što smo konačno dobili stazu. Sada imamo i dodatnu motivaciju, a nadam se da će bolji uslovi treniranja dovesti i do boljih rezultata“, rekla nam je Dragana Janković, atletičarka Atletskog kluba „Banat“ i reprezentativka Srbije na 800 i 1.500 m.

„Ova staza će nam mnogo pomoći u obavljanju treninga tokom zime – kada je napolju sneg i ne možemo da trčimo. Sada ćemo mnogo kvalitetnije trenirati i ostvarivati još bolje sportske rezultate“, istakla je Angela Terek, atletičarka Atletskog kluba „Proleter“.

U razgovoru sa nadležnima dobili smo informaciju da je, po svojim karakteristikama, ova tartan staza za sada jedina ovog tipa u Srbiji. Zbog njenog izgleda, dimenzija i postojanja 3 atletske staze, na njoj mogu da se izvode različite deonice – od trka na 50 i 60 metara, preko kružnog trčanja, sprinta i trke sa preponama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh