I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Grbić i Topić otvorili „Inkluzivne igre bez granica“ (6 FOTOGRAFIJA)

Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“, u „Medisonu“  su danas  održane 4. „Inkluzivne igre bez granica“. Organizator je bila Osnovna i srednja škol „9. maj“  za decu sa posebnim potrebama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova manifestacija okupila je učesnike iz deset osnovnih škola iz Zrenjanina, OŠ „Jelena Varjaški“ iz Vršca, vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, Udruženja za pomoć MNRO „Suncokret“, sportskog kluba „Hendi sport“, decu iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijenu decu, njihove vaspitače, nastavnike, roditelje, popularne sportiste i brojnu publiku koja je ispunila tribine najstarije sportske hale u Srbiji.

Igre je proglasio otvorenim atletski reprezentativac, skakač u vis, Dragutin Topić, koji je istakao da je cilj ove manifestacije da se razbiju predrasude i barijere i da se, kako je rekao, sva deca, bez ikakvih granica, zabavljaju, igraju i druže.

PerSu marketi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Direktorka Osnovne i srednje š kole „9. maj“, Snežana Oluški, istakla je da je Zrenjanin jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve inkluzivne igre i zahvalila gradskoj upravi i donatorima koji su omogućili da ova manifestacija bude organizovana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manifestaciji je prisustvovao i odbojkaški reprezentativac Vladimir Vanja Grbić koji podržava ovakav vid, sportskog druženja i smatra da se tako deca mogu najbolje upoznati i sarađivati, odnosno najbolje zajedno odrastati.

– Mislim da bi manifestacije poput ovakve trebalo da budu praksa u svakom gradu i da se organizuju češće, ne samo jednom godišnje – istakao je čuveni odbojkaš.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ispred lokalne samouprave, manifestaciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Santovac naglašava da će lokalna samouprava uvek stati iza ovakvih manifestacija i podržavati ih.

– Ovo je pravi primer i put kojim želimo da idemo, a to je da Zrenjanin bude grad kojim se ponosimo i koji u nečemu prednjači u odnosu na druge sredine – istakao je Santovac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Generalni pokrovitelj igara bila je kompanija „Gomex“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh