I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Gostojić svetski vicešampion

Na Svetskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu, koje je i dalje u toku, naš junior Bojan Gostojić osvojio je srebrnu medalju.

uros-zoric-i-bojan-gostojic

Bojan Gostojić u društvu kolege iz reprezentacije

Kao što je tim menadžer, Svetozar Gostojić i najavio pre odlaska u Makedoniju, naš takmičar, Bojan Gostojić se sa svetskog prvenstva u vazduhoplovnom modelarstvu za juniore vraća sa medaljom. Bojan Gostojić je nastupao u klasi F1B (modeli na pogon gumom, tzv. gumenjaci), zajedno sa Urošem Zorićem koji je na svom prvom međunarodnom takmičenju osvojio 16. mesto u konkurenciji 33 takmičara.

– Takmičenje je tek danas privedeno kraju, jer juče u regularnom delu posle dva flaj ofa nije bilo pobednika. Ovo mi je do sada najbolji rezultat u juniorskoj konkurenciji i veoma sam sretan plasmanom na drugo mesto svetskog prvenstva – poručio je Bojan Gostojić.

Fordomanija

Bojan Gostojić je naš iskusan junior koji je i na prethodnim velikim međunarodnim takmičenjima ostvarivao uspeh. Na dva prethodna Evropska prvenstva osvojio je bronzu, dok se sa prošlog svetskog prvenstva vratio sa osvojenim četvrtim mestom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vremenski uslovi za takmičenje su bili veoma teški sa velikom turbulencijom i vazdušnim strujama.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh