I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Fuzija ženskih odbojkaških klubova ŽOK Klek i MD Zrenjanin

Posle očekivanog ulaska Kleka u Super ligu i neočekivanog opstanka MD Zrenjanina u Super ligi, Grad Zrenjanin je u narednoj sezoni trebalo da ima dva predstavnika u elitnom rangu za odbojkašice.

Detalj sa treninga prvotimki ŽOK Klek

Jasno je bilo da lokalna samouprava neće finansirati oba kluba u ženskoj Super ligi, pa se pribeglo fuziji MD Zrenjanina i Kleka, s tim što će se ŽOK Klek takmičiti u elitnom rangu.

– Predsednici klubova i vrha lokalne samouprave sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i pomoćnikom Simom Salapurom, predložili su spajanje ili fuziju dva kluba kako bi i lokalna samouprava lakše finansirala jedan, ali uspešan sportski kolektiv sa jasnim planom i razvojem odbojke u gradu, jer je to jedini superligaški klub u Zrenjaninu. Klek je u tom momentu već licencirao klub za takmičenje, oformio tim, trenere i već uveliko počeo pripreme, dok je MD Zrenjanin planirao tek da počne, pa se rešenje oko nosioca nekako samo po sebi nametnulo – objašnjava predsednik ŽOK Klek, Vlado Perović.

Fordomanija

ŽOK Klek je preuzeo nekoliko devojaka, koje su počele da treniraju sa ostatkom ekipe, dok se ostale priključuju ili traže ispisnice. Uprava će biti kombinovana i neće biti velika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Dokazano je da manji broj ljudi mnogo više i konkretnije rade. Do izborne skupštine je ostalo par nedelja na kojoj će se podeliti uloge za naredne četiri godine i postaviti novi predsednik kluba i nova uprava.

SASTAV UPRAVE POZNAT, ČEKA SE SKUPŠTINA

Već sada se otprilike zna ko će biti u upravi, ali to mora skupština da verifikuje.

– Raduje što su se u novonastaloj situaciji klubu pridružili Igor Titin i Milenko Borljan iz uprave MD Zrenjanina. U igračkom kadru smo još jači za Anu Sarić i Marijanu Praštalo, dok čekamo šta će odlučiti Tea Terzijevska i Tamara Đurđević. Ostale su već otišle iz kluba ili napustile aktivno bavljenjem odbojke. Što se tiče mlađih kategorija za koje će kordinator biti Igor Titin za sada ostaju svi treneri, koji su spremni da se podrede sistemu, koji smo još davno uspostavili u Kleku, sa još novina u rukovođenju i radu sa decom. Trenutno formiramo grupe i po uzrastu i kvalitetu.

ŽOK Klek trenira u „Medisonu“ do početka školske godine, a onda nastavlja rad sa mlađim kategorijama i po osnovnim školama OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i Zrenjaninskoj gimnaziji.

– Zadovoljni smo sa onim što smo dogovorili na radnom sastanku i mislimo da nema gubitnika i da će ovim ujedinjenjem najviše dobiti deca i odbojka, jer će Klek i Zrenjanin moći da gledaju još kvalitetniju odbojku.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh