I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Fudbalerke prikazale sjajne poteze, na kojima bi im i dečaci pozavideli

Kristalna dvorana je pružila izvanredne uslove za odigravanje trećeg takmičarskog dana Zimske lige Prvenstva Vojvodine u ženskom fudbalu.

Bilo je to lepih poteza na kojim bi i dečaci sigurno pozavideli devojčicama. Posebno su se isticale Sremice sa znanjem, organizovanom igrom i onim najbitnijim detaljom, a to je efikasnost. Sa druge strane ni ostale ekipe nisu puno zaostajale, a čini se da je jedan mlad kolektiv ŽFK Inđija posebno prednjačio u tome iako je nastupio bez kako se to kaže pravog golmana. U pojedinim trenucima Inđinčanke nisu imale ni sreće, ali ni dovoljno iskustva da prelome utakmice i tako stignu do boljih rezultata.

Domaćin turnira ŽFK Radnički 1919 takođe poseduje dobar kvalitet igračica, a vođene su sa licenciranim trenerom i još uvek aktivnom igračicom seniorskog sastava iz Zrenjanina, Milenom Nikolić.

I Taxi Zrenjanin

Prvo pitanje upućeno Mileni je bilo posvećeno sa upoznavanjem rada njenog matičnog kluba.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– ŽFK Radnički nastao je 2011.godine, takmiči se u Drugoj saveznoj ligi za žene, grupa Sever. Trenutno se tu takmiče, Kanjiža, Sremice, Žabalj i naravno mi. Sada smo na zimskoj pauzi. Što se tiče kadetkinja one trenutno igraju futsal ligu za devojčice koje su rođene 2002.godine i mlađe – rekla je Milena.

Veoma simpatična je bila ekipa ŽFK Budućnost iz Banatskog Brestovca. Dragana Stanimirov je deo tog tima. Ona je imala zanimljiv odgovor na naše pitanje o motivima da se bavi i trenira fudbal,

– To mi je najomiljeniji sport. Volim ga. Volela bih da se bavim celog života sa njim. Moj tata je igrao fudbal i ja sam to videla od njega

Anita Kovačević je predsednica ŽFK Budućnost.

– Brestovac je jako malo mesto. Svega oko 2.500 stanovnika. Mi u klubu imamo aktivnih 18 devojčica, što je jako retko iz tako malog mesta i što imaju želju za fudbalom. Sve su registrovane, prijavili smo se u Vojvođansku ligu, trude se ima poraza i uspeha, ali ima napretka kod njih.

Za kraj našeg razgovora sa akterima prvenstva smo razgovarali sa trenerom ŽFK Inđija, Bojanom Hemunom. Ovog puta smo razgovarali o samom takmičenju i kvalitetu viđenog fudbala u Zrenjaninu.

– Jedna lepa manifestacija koja polako uzima maha. Ja se nadam da će ona prerasti u tradicionalno takmičenje. Mi ćemo u svakom trenutku imati određene termine, određena takmičenja gde će devojčice moći da pokažu svoje fudbalsko umeće. Danas smo videli mnogo lepih utakmica, golova, poteza i da će ženski fudbal stvarno zaživeti i biti sve popularniji među građanstvom, tako i među mladim devojčicama koje trebaju da se takmiče.

REZULTATI UTAKMICA

„Sremice“ – „Inđija“ 9: 1,
„Budućnost“ – „Spartak“ 0: 7,
„Radnički 1919“ – „Sremice“ 0: 6,
„Budućnost“ – „Vojvodina“ 0: 7,
„Inđija“ – „Spartak“ 3: 5 i
„Radnički 1919“ – „Vojvodina“ 2: 3.

Na tabeli, Sremice su prve sa 18 bodova, potom slede: Vojvodina sa 15, Spartak sa 12, Radnički i Budućnost sa 4 i šesta je Inđija bez osvojenog boda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh