I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Fudbalerke prikazale sjajne poteze, na kojima bi im i dečaci pozavideli

Kristalna dvorana je pružila izvanredne uslove za odigravanje trećeg takmičarskog dana Zimske lige Prvenstva Vojvodine u ženskom fudbalu.

Bilo je to lepih poteza na kojim bi i dečaci sigurno pozavideli devojčicama. Posebno su se isticale Sremice sa znanjem, organizovanom igrom i onim najbitnijim detaljom, a to je efikasnost. Sa druge strane ni ostale ekipe nisu puno zaostajale, a čini se da je jedan mlad kolektiv ŽFK Inđija posebno prednjačio u tome iako je nastupio bez kako se to kaže pravog golmana. U pojedinim trenucima Inđinčanke nisu imale ni sreće, ali ni dovoljno iskustva da prelome utakmice i tako stignu do boljih rezultata.

Domaćin turnira ŽFK Radnički 1919 takođe poseduje dobar kvalitet igračica, a vođene su sa licenciranim trenerom i još uvek aktivnom igračicom seniorskog sastava iz Zrenjanina, Milenom Nikolić.

Fordomanija

Prvo pitanje upućeno Mileni je bilo posvećeno sa upoznavanjem rada njenog matičnog kluba.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– ŽFK Radnički nastao je 2011.godine, takmiči se u Drugoj saveznoj ligi za žene, grupa Sever. Trenutno se tu takmiče, Kanjiža, Sremice, Žabalj i naravno mi. Sada smo na zimskoj pauzi. Što se tiče kadetkinja one trenutno igraju futsal ligu za devojčice koje su rođene 2002.godine i mlađe – rekla je Milena.

Veoma simpatična je bila ekipa ŽFK Budućnost iz Banatskog Brestovca. Dragana Stanimirov je deo tog tima. Ona je imala zanimljiv odgovor na naše pitanje o motivima da se bavi i trenira fudbal,

– To mi je najomiljeniji sport. Volim ga. Volela bih da se bavim celog života sa njim. Moj tata je igrao fudbal i ja sam to videla od njega

Anita Kovačević je predsednica ŽFK Budućnost.

– Brestovac je jako malo mesto. Svega oko 2.500 stanovnika. Mi u klubu imamo aktivnih 18 devojčica, što je jako retko iz tako malog mesta i što imaju želju za fudbalom. Sve su registrovane, prijavili smo se u Vojvođansku ligu, trude se ima poraza i uspeha, ali ima napretka kod njih.

Za kraj našeg razgovora sa akterima prvenstva smo razgovarali sa trenerom ŽFK Inđija, Bojanom Hemunom. Ovog puta smo razgovarali o samom takmičenju i kvalitetu viđenog fudbala u Zrenjaninu.

– Jedna lepa manifestacija koja polako uzima maha. Ja se nadam da će ona prerasti u tradicionalno takmičenje. Mi ćemo u svakom trenutku imati određene termine, određena takmičenja gde će devojčice moći da pokažu svoje fudbalsko umeće. Danas smo videli mnogo lepih utakmica, golova, poteza i da će ženski fudbal stvarno zaživeti i biti sve popularniji među građanstvom, tako i među mladim devojčicama koje trebaju da se takmiče.

REZULTATI UTAKMICA

„Sremice“ – „Inđija“ 9: 1,
„Budućnost“ – „Spartak“ 0: 7,
„Radnički 1919“ – „Sremice“ 0: 6,
„Budućnost“ – „Vojvodina“ 0: 7,
„Inđija“ – „Spartak“ 3: 5 i
„Radnički 1919“ – „Vojvodina“ 2: 3.

Na tabeli, Sremice su prve sa 18 bodova, potom slede: Vojvodina sa 15, Spartak sa 12, Radnički i Budućnost sa 4 i šesta je Inđija bez osvojenog boda.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh