I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

FSG Zrenjanin: Kup za kraj proleća?

Na snazi je sportska, pa i fudbalska pauza. Niko ne zna koliko može da traje, ali već sada mora da se razmišlja i o opcijama kada se normalizuju životni tokovi, poručuju iz FSG Zrenjanin.

FSG Zrenjanin, kao i ostale sportske asocijacije, primenjuje odluke državnih organa. Ishod takmičenja u sezoni 2019/20. zavisiće od odluka FS Srbije.

Ako pauza ne bude duga, moguć je nastavak takmičenja, objavljeno je na oficijelnom sajtu FSG Zrenjanin. Ako potraje, videće se kakve će biti odluke FS Srbije po pitanjima statusa klubova, pa će se to odraziti i na lige FSG Zrenjanin. Šta ako vanredno stanje bude trajalo do druge polovine aprila, ligaška takmičenja se proglase završenim u nedostatku 11, 12, 13 termina, a ostanu slobodni meseci maj i jun?

PerSu marketi

FSG Zrenjanin je još prošlog juna igrao Prvu fazu svog Kupa, a to je predvideo i za kraj ove sezone. Ako vanrednog stanja ne bude od maja, tada će nam se otvoriti mogućnosti da organizujemo Kup FSG Zrenjanin i još van konkurencije uključimo dva člana Srpske lige, Radnički Zrenjanin i Vojvodinu 1928, te četiri učesnika VFL Istok, Naftagas (E), Banat (Č), Radnički (S) i Krajinu. Uz devet članova PFL i 11 iz A lige i šest iz B, to bilo ukupno 32 kluba.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Da bi smo imali optimalni broj utakmica i minimalne troškove, klubove bi mogli da podelimo u osam teritorijalnih grupa. U njima, u zavisnosti od kraja pandemije, klubovi bi imali po šest, četiri ili dve utakmice, a završnicu bi organizovali u junu i početkom avgusta, sve u nedeljim terminima. Tako bi mogli da dobijemo optimalnu aktivnost za klubove između dve sezone i ostavili bi veći broj termina za Kup FSP u takmičenju 2020/21.

Mogući izgled teritorijalnih grupa uslovljen razvrstavanjem po dva od šest klubova iz Srpske lige i VFL:

Istok A: Radnički 1911, Sloga, Proleter (N), KSK Konak 1926.
Istok B: Bilećanin, Naftagas (B), Zadrugar, Zlatica.
Sever A: Krajina, Radnički (S), Omladinac FAM, Mladost (BD).
Sever B: Radnički Zrenjanin, Naftagas (E), Mladost (L), Rusanda
Zapad A: OFK Klek, MSK, OFK Gradnulica, Borac
Zapad B: Lehel, ASK, Tisa 1933, ŽFK Banat Bagljaš
Jug A: OFK Stajićevo, Jedinstvo 2014, Mladost (BB), Partizan Tomaševac.
Jug B: Vojvodina 1928, Banat (Č), Potisje, Tamiš

Uz ovakav format takmičenja našeg Kupa FSG Zrenjanin, sa šest učesnika van konkurencije, moguća je i varijanta da klubovi Srpske lige i VFL imaju svoje međusobne utakmice, a predstalih 26 članova PFL, A i B lige FSG Zrenjanin, svoju konkurenciju u Kupu kao i svih prethodnih godina, samo sa proširenim modalitetom takmičenja.

U svakom slučaju, kada vanredno stanje prođe, obaviće se razgovori sa predstavnicima klubova, a Izvršni odbor će, u okvirima svojih nadležnosti, odlučiti kako dalje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh