I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

A liga sa 11 klubova, B liga sa 6 – svi po 20 utakmica

Sednica Izvršnog odbora FSG Zrenjanin održana je u press sali Kristalne dvorane, članovi ovog organa, na čijem čelu je Goran Starčević, doneli su odluke vezane za sledeću takmičarsku sezonu.

Foto: I. Pančić

A liga FSG Zrenjanin imala je u prethodnoj sezoni 13 klubova, tri su otišla u viši rang, Potisje kao prvak, OFK Klek i Tamiš kroz baraž. Iz Područne lige dospeo je Proleter 2006, ali je u pismenoj formi izvestio da je doneo odluku o odustajanju od takmičenja svoje seniorske ekipe u novoj sezoni.

Poslednji na tabeli, ŽFK Banat Bagljaš, prešao je u B ligu, a iz nje je je dospela prvoplasirana Tisa 1933. Na osnovu Propozicija, otvorio se i prostor za drugoplasiranu Zlaticu, pa je i ona napredovala.

Fordomanija

Sastav A lige za sezonu 2019/20

U A ligi će igrati: MSK, OFK Stajićevo, ASK, Bilećanin, Naftagas (B), Zadrugar, OFK Gradnulica, Jedinstvo 2014, Mladost (BB), Tisa 1933, Zlatica. Ovih 11 klubova igraće dvokružno 22 kola sa po 20 utakmica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Takmičenje će biti u terminima 25. avgust – 3. novembar, 22. mart – 31. maj. Prvak će ići u Područnu ligu, drugi u baraž sa predstavnikom MFL Kikinda – Žitište, ispašće 11. na tabeli, a status ostalih na dnu zavisiće od od odnosa dospeća klubova iz Područne lige i prolaza u nju.

Liga će sledećeg leta imati maksimum 12 klubova.

FK Proleter je odustao od takmičenja u A ligi

Sastav B lige za sezonu 2019/20

U B ligi će biti šest učesnika: ŽFK Banat Bagljaš, Proleter (N), KSK Konak 1926, Borac, Sloga, Partizan Tomaševac.

Svi su se izjasnili da im više odgovara četvorokružni sistem u odnosu na trokružni, što podrazumeva za svakog po 20 utakmica. Liga startuje 1. septembra, zadnje jesenje kolo biće 3. novembra, a prolećni deo igraće se u periodu 29. mart – 31 maj. Pobednik će steći status u A ligi.

Kup FSG Zrenjanin

Druga faza Kupa FSG Zrenjanin igraće se u terminima 4, 11. 27, 28. avgust, 1, 8. mart.

Sastanak sa predstavnicima klubova održaće se u ponedeljak, 29. jula, sa početkom u 15,30 časova, u Konferencijskoj sali Kristalne dvorane, Karađorđev trg 100. Tada će se žrebom odrediti takmičarski brojevi za Kup i Prvenstvo.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh