I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Sport

Dobar rad daje rezultate – Niko neće da ide iz Radničkog

Fudbaleri Radničkog su ušli u treću nedelju priprema za nastavak sezone u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina.

FK Radnički Zrenjanin

TRI POBEDE

Radnički je do sada odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je zabeležio pobede. Pobedio je ekipu ČSK u Čelarevu 2:1, zatim lidera zrenjaninske Područne lige, ekipu Krajine iz Krajišnika na stadionu Radničkog, rezultatom 3:1 i ekipu Proletera 2006 na stadionu u Karađorđevom parku sa 2:0.

TRI PRINOVE

Za sada su stigle tri prinove. To su golman Stojkov, kojem je poslednja registracija bila u Idvoru, Robert Bakoš, koji je došao iz Begeja iz Žitišta i Deni Teljigović iz Proletera 2006. Od igrača, koji su nastupali za Radnički u jesenjem delu prvenstva, samo je Đorđe Knežević, koji je bio na pozajmici iz novosadske Vojvodine, vraćen u Novi Sad.

I Taxi Zrenjanin

TROJICA IGRAČA NA PROBI

– Imamo trojicu igrača koji su na probi. To su Rudić iz Vojvodine iz Perleza i Zoretić iz Sutjeske. Odlučićemo do kraja ove nedelje, da li će ostati sa nama. Na treninzima je i Jovan Runjevac, kojeg smo želeli da dovedemo, ali ipak nećemo moći da ga registrujemo. On će morati da provede još šest meseci u Bačkom Jarku, jer mu je to bio drugi klub ove sezone. Što se tiče mlađih igrača, dobar deo njih ćemo proslediti u Proleter 2006, koji je od pre godinu dana naša filijala i klub sa kojim imamo dobru saradnju. Takođe, mnoge ekipe iz Vojvođanske lige su zainteresovane za nekoliko naših igrača, a konačnu odluku ćemo doneti takođe do kraja ove nedelje – kaže sportski direktor FK Radnički, Darko Tošić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Detalj sa prijateljske utakmice u Čelarevu

Početak prvenstva je zakazan za 11. mart, a FK Radnički će do tada odigrati još 5 – 6 kontrolnih utakmica.

– Potvrda dobrog rada je da su svi igrači hteli da ostanu u Radničkom. Sve dogovore smo ispunili, nikom ništa ne dugujemo. Nastavljamo dalje. Naš cilj je opstanak, ali se nećemo zadovoljiti time, već čemo pokušati da odigramo što značajniju ulogu u ovom prvenstvu. Najznačajniji cilj kluba je svakako afirmacija mladih igrača – zaključio je Tošić.

TREĆA FAZA PROJEKTA

Tošić ističe da se na stadionu Radničkog uporedo radi i na poboljšanju infrastrukture. Odobrena su sredstva iz treće faze NIS – ovog projekta „Zajednici zajedno“, u sklopu koje je planiran završetak kuće na stadionu FK Radnički, u kojoj može da stanuje 10 – 15 igrača. Odobrena sredstva će biti iskorištena za završetak sprata i kompletiranje nameštaja.

– Zimske pripreme su uvek teže od letnjih, ali momci rade u odličnom ritmu. Doveli smo trenera za fizičku pripremu, Nikolu Obrenovića, koji radi sa momcima prepodnevni trening u teretani. Nadam se da će saradnja sa njim dati dobre rezultate. U pripremnim utakmicama sam dao šansu igračima, koji su došli, da pokažu šta znaju. Prelazni rok traje do 10. februara i do sutra ćemo doneti konačnu odluku o tome ko ide, a ko ostaje. Od sledeće nedelje krećemo sa kontrolnim utakmicama protiv jačih protivnika, kao što su Teleoptik, Rakovica, OFK Beograd. Ovi susreti će biti odigrani u Beogradu i Novoj Pazovi, jer pokušavamo da sačuvamo teren. Generalnu probu ćemo imati protiv Vojvodine u Perlezu – rekao je šef stručnog štaba FK Radnički, Predrag Kandić.

U prvom kolu nastavka prvenstva FK Radnički gostuje u Sremskoj Mitrovici.

– U prve dve utakmice možemo da rešimo pitanje opstanka. Posle Sremske Mitrovice nam dolazi Bačka iz Subotice. Obe ekipe se nalaze u zoni ispadanja. Sa dve pobede bi imali 30 bodova, što bi nam bilo dovoljno za opstanak i do kraja šampionata bi mogli da igramo rasterećeno – rekao je Kandić na kraju razgovora.

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh