I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

FK Radnički u Prvoj saveznoj ligi? Darko Tošić: Nije nemoguće

FK Radnički je počeo sa treninzima, ali samo kada su u pitanju mlađe kategorije – pioniri, kadeti i omladinci, kao i mlađe kategorije Akademije Bambi.

 

 

I Taxi Zrenjanin

Prvi tim još uvek nije startovao, a Darko Tošić ističe da će uprava „crveno – crnih“ napraviti sastanak sa igračima i dogovoriti kako da sprovedu trenažni proces do sledećih priprema.

– S obzirom da se prvenstvo u Srpskoj ligi – Vojvodina neće nastavljati, okrećemo se narednoj sezoni. Zbog epidemije korona virusa smo pauzirali dva meseca, a do narednih priprema bi bila pauza još dva meseca, što je predugo. Nadam se da će i nama amaterima dozvoliti da igramo prijateljske utakmice krajem maja, kada treba da počne nastavak šampionata u profesionalnim ligama. Naravno, sačekaćemo zvanične preporuke. Verovatno ćemo trenirati u početku polu – rekreativno, možda 3 – 4 puta nedeljno, kako bi igrače polako vraćali u formu – ističe sportski direktor FK Radnički, Darko Tošić.

Koliko je korona koštala FK Radnički?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Iz sportskog ugla, veoma mi je žao što je prvenstvo prekinuto. U tom trenutku smo bili treći na tabeli, sa dobrim šansama da zauzmemo drugu poziciju, koje bi nas, u slučaju proširenja lige o kojem se mnogo pričalo, odvela u viši rang. Mislim da nas je korona najviše koštala, naravno u okvirima amaterskog fudbala.

Kako će cela ituacija uticati na budžet za sledeću sezonu?

– Moramo da sačekamo odluku gradske vlasti, kako će budžeti za sport biti formirani, Videćemo na koja sredstva možemo da računamo i prema tome ćemo praviti planove. U bilo kojoj varijanti, čvrsto verujem da ćemo napraviti jednu konkurentnu ekipu, koja će moći da opstane u srspkoligaškom društvu. Obavićemo razgovore sa igračima, imamo nekoliko fudbalera koji su praktično profesionalci, jer su došli iz drugih gradova da igraju ovde…

U tolu razgovora sa Tošićem, stigla je i vest o proširenju Prve savezne lige. Mesta su otvorena za tri srpskoligaša, a prema prvim informacijama, u pitanju je licitacija, odnosno ko ponudi više, igraće u saveznom rangu…

– Nije nemoguće da se FK Radnički uključi u tu priču. Sledeće nedelje ću obaviti razgovor sa gradonačelnikom i ukoliko dobijemo snažnu podršku Grada Zrenjanina, pokušaćemo da konkurišemo. Još uvek ne mogu da kažem ništa konkretno, ali nije nemoguće da sledeće sezone igramo u saveznom rangu – zaključio je Darko Tošić.

STARTOVALA AKADEMIJA BAMBI

Akademija Bambi je počela sa radom pre nedelju dana?

– Mini maxi liga se verovatno neće nastavljati. Kada preporuke dozvole počećemo sa prijateljskim utakmicama. Kada smo se ponovo okupili odziv dece je bio fenomenalan – dodao je Tošić.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh