I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Damir Petrović: FK Lehel postaje gradski brend

Fudbaleri Lehela pripremaju se za start prvenstva Područne fudbalske lige (nedelja, 18. avgust, 17,30, stadion Lehela).

Jovan Samolovac proslavlja svoj gol za Lehel

Odigrane su i tri prijateljske utakmice. U prvoj su Mužljanci savladali člana Vojvođanske fudbalske lige, ekipu Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, rezultatom 6:2 (Furtula 2, Laketić 2, Pejin i Vioglavin). U drugom meču su bez nekoliko standardnih prvotimaca poraženi u Lukićevu od Mladosti 2:1 (Kujundžić), a u generalnoj probi savladali su Begej iz Žitišta sa 2:1 (Samolovac i Tasić).

Počelo je i Kup takmičenje. Lehel je u nedelju savladao ŽFK Banat 1:0 (Samolovac). U polufinalnom meču Kupa Lehel će ugostiti Tamiš iz Farkaždina.

Fordomanija

Jovan Kujundžić u akciji

DOŠLO OSAM IGRAČA

Još uvek traje i prelazni rok. Do ovog trenutka u klub je stiglo 8 igrača, a to su: Dušan Furtula (Radnički JT), Marko Pejin (Radnički JT), Stefan Tasić (Radnički (JT), Aleksandar Rakić (Mladost L), Igor Radišić (OFK Gradnulica), Aleksa Matković (Bečkerek 023), Damjan Vujović (Bečkerek 023) i Dalibor Galić (Bečkerek 023).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

OTIŠLI

Otišli su Nikola Lončarski (Crvena zvezda VS), Robert Popić (Mladost Belo Blato) i Sadrija Aslani (OFK Gradnulica).

Trener prvog tima FK Lehel, Aleksandar Markoski

MARKOSKI: CILJ JE DA LEHEL BUDE STABILAN KLUB

– Pripreme teku odlično, Na treninzima je više od 20 igrača, tako da je konkurencija u timu odlična. Zadovoljan sam i pojačanjima, popunjena je svaka pozicija, tako da uz dobre pripreme očekujem da budemo spremni za prvo kolo Područne lige. Ambicije su nam da budemo stabilan klub i da ne budemo u delu ekipa koje se bore za opstanak, Sve što uradimo preko toga smatraćemo velikim uspehom – rekao je Aleksandar Markoski, trener FK Lehel.

Prvenstvo startuje 18. avgusta, a FK Lehel će u prvom kolu dočekati ekipu Omladinca iz Botoša, a prvo gostovanje biće nedelju dana kasnije, kada ih dočekuje 2. oktobar u Kumanu.

Generalni menadžer FK Lehel i osnivač ŽFK Lehel, Damir Petrović

– Ono što je najvažnije, stvaramo imidž, vratili smo publiku na stadion i interesovanje za fudbal u Mužlji je sve veće. Iako smo dosta ograničeni sa budžetom ima nas dosta entuzijasta, koji imaju viziju da postanemo ozbiljan sportski centar u budućnosti i klub, koji će pored Radničkog, biti gradski brend ili institucija– rekao je Damir Petrović, menadžer FK Lehel.

ŽFK LEHEL STARTUJE U DURGOJ LIGI

Od nedavno je po uzoru na velike klubove oformljena i ženska ekipa, koja bi trebalo da se od jeseni takmiči u Drugoj ligi. Pored nekoliko iskusnih igračica kao što su Milena Nikolić, Sofija Gavrilović i Dragana Protić, tu su i nešto mlađe igračice, koje rade sa iskusnim trenerom Vujadinom Nećakom, koji je punu afirmaciju doživeo u ŽFK Vojvodina iz Novog Sada.

Fudbalerke Lehela vredno treniraju

– Jako mi je drago da smo oformili klub i da smo startovali sa pripremama. Mislim da je ovo istorijiski trenutak za Mužlju i da je ovo tek početak jedne jako lepe priče. Već na prvom treningu radio sam sa petnaestak devojaka, ali svakim danom očekujem nova lica na treningu. Ima tu i devojaka iz TSC – a, koje treniraju sa nama i talentovanih devojčica iz mlađih kategorija, tako da ćemo u narednim danima videti koliko imamo igračica i ko će moći da konkuriše za takmičarsku seniorsku ekipu – rekao je Vujadin Nećak, trener ŽFK Lehel.

Prvi tim ŽFK Lehel će se takmičiti u Drugoj ligi Srbije

Pored seniorki, u klubu se dosta pažnje posvećuje i radu sa mlađim kategorijama. U Lehelu rade treneri Čaba Kurunci, Stefan Katalin, Janoš Tapai i Siniša Krnjajić, a za devojčice je zadužena Milena Nikolić.

Trener Čaba Kurunci sa talentovanim dečacima Lehela

– Trenutno raspolažemo sa oko 50 dečaka i oko 20 devojčica, Mnogo pažjne usmeravamo na rad sa mlađim kategorijama. Uskoro nam slede takmičenja i turniri, gde ćemo pokazati da smo decu naučili da igraju fudbal, a nadam se da ćemo u budućnosti upravo od ove dece dobiti brojne prvoligaške igrače – rekao je generalni menadžer FK Lehel i osnivač ŽFK Lehel, Damir Petrović.

Veterani u akciji

VETERANI SE REDOVNO OKUPLJAJU

U klubu nisu zaboravljeni ni veterani, koji imaju svoja redovna okupljanja. Pre desetak dana veterani FK Lehel su nastavili tradicionalno druženje sa veteranima iz FK Berč (Mađarska). Oni su u Mužlji odigrali prijateljski susret u kojem je ekipa Lehela slavila rezultatom 5:2.

– Svake godine igramo sa ovom ekipom. Jednom je meč kod nas na Lehelu, a drugi put u Mađarsko. Mi smo bratski klubovi i na ovaj način čuvamo tradiciju i lepo se družimo. Rezultat na ovim utakmicama nije ni toliko bitan, bitno je da se jednom godišnje vidimo i da pomažemo jedni drugima – rekao je Mihalj Vaci, predsednik FK Lehel.

  • Divider

  • Divider
Na vrh