I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Damir Petrović: FK Lehel postaje gradski brend

Fudbaleri Lehela pripremaju se za start prvenstva Područne fudbalske lige (nedelja, 18. avgust, 17,30, stadion Lehela).

Jovan Samolovac proslavlja svoj gol za Lehel

Odigrane su i tri prijateljske utakmice. U prvoj su Mužljanci savladali člana Vojvođanske fudbalske lige, ekipu Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, rezultatom 6:2 (Furtula 2, Laketić 2, Pejin i Vioglavin). U drugom meču su bez nekoliko standardnih prvotimaca poraženi u Lukićevu od Mladosti 2:1 (Kujundžić), a u generalnoj probi savladali su Begej iz Žitišta sa 2:1 (Samolovac i Tasić).

Počelo je i Kup takmičenje. Lehel je u nedelju savladao ŽFK Banat 1:0 (Samolovac). U polufinalnom meču Kupa Lehel će ugostiti Tamiš iz Farkaždina.

I Taxi Zrenjanin

Jovan Kujundžić u akciji

DOŠLO OSAM IGRAČA

Još uvek traje i prelazni rok. Do ovog trenutka u klub je stiglo 8 igrača, a to su: Dušan Furtula (Radnički JT), Marko Pejin (Radnički JT), Stefan Tasić (Radnički (JT), Aleksandar Rakić (Mladost L), Igor Radišić (OFK Gradnulica), Aleksa Matković (Bečkerek 023), Damjan Vujović (Bečkerek 023) i Dalibor Galić (Bečkerek 023).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OTIŠLI

Otišli su Nikola Lončarski (Crvena zvezda VS), Robert Popić (Mladost Belo Blato) i Sadrija Aslani (OFK Gradnulica).

Trener prvog tima FK Lehel, Aleksandar Markoski

MARKOSKI: CILJ JE DA LEHEL BUDE STABILAN KLUB

– Pripreme teku odlično, Na treninzima je više od 20 igrača, tako da je konkurencija u timu odlična. Zadovoljan sam i pojačanjima, popunjena je svaka pozicija, tako da uz dobre pripreme očekujem da budemo spremni za prvo kolo Područne lige. Ambicije su nam da budemo stabilan klub i da ne budemo u delu ekipa koje se bore za opstanak, Sve što uradimo preko toga smatraćemo velikim uspehom – rekao je Aleksandar Markoski, trener FK Lehel.

Prvenstvo startuje 18. avgusta, a FK Lehel će u prvom kolu dočekati ekipu Omladinca iz Botoša, a prvo gostovanje biće nedelju dana kasnije, kada ih dočekuje 2. oktobar u Kumanu.

Generalni menadžer FK Lehel i osnivač ŽFK Lehel, Damir Petrović

– Ono što je najvažnije, stvaramo imidž, vratili smo publiku na stadion i interesovanje za fudbal u Mužlji je sve veće. Iako smo dosta ograničeni sa budžetom ima nas dosta entuzijasta, koji imaju viziju da postanemo ozbiljan sportski centar u budućnosti i klub, koji će pored Radničkog, biti gradski brend ili institucija– rekao je Damir Petrović, menadžer FK Lehel.

ŽFK LEHEL STARTUJE U DURGOJ LIGI

Od nedavno je po uzoru na velike klubove oformljena i ženska ekipa, koja bi trebalo da se od jeseni takmiči u Drugoj ligi. Pored nekoliko iskusnih igračica kao što su Milena Nikolić, Sofija Gavrilović i Dragana Protić, tu su i nešto mlađe igračice, koje rade sa iskusnim trenerom Vujadinom Nećakom, koji je punu afirmaciju doživeo u ŽFK Vojvodina iz Novog Sada.

Fudbalerke Lehela vredno treniraju

– Jako mi je drago da smo oformili klub i da smo startovali sa pripremama. Mislim da je ovo istorijiski trenutak za Mužlju i da je ovo tek početak jedne jako lepe priče. Već na prvom treningu radio sam sa petnaestak devojaka, ali svakim danom očekujem nova lica na treningu. Ima tu i devojaka iz TSC – a, koje treniraju sa nama i talentovanih devojčica iz mlađih kategorija, tako da ćemo u narednim danima videti koliko imamo igračica i ko će moći da konkuriše za takmičarsku seniorsku ekipu – rekao je Vujadin Nećak, trener ŽFK Lehel.

Prvi tim ŽFK Lehel će se takmičiti u Drugoj ligi Srbije

Pored seniorki, u klubu se dosta pažnje posvećuje i radu sa mlađim kategorijama. U Lehelu rade treneri Čaba Kurunci, Stefan Katalin, Janoš Tapai i Siniša Krnjajić, a za devojčice je zadužena Milena Nikolić.

Trener Čaba Kurunci sa talentovanim dečacima Lehela

– Trenutno raspolažemo sa oko 50 dečaka i oko 20 devojčica, Mnogo pažjne usmeravamo na rad sa mlađim kategorijama. Uskoro nam slede takmičenja i turniri, gde ćemo pokazati da smo decu naučili da igraju fudbal, a nadam se da ćemo u budućnosti upravo od ove dece dobiti brojne prvoligaške igrače – rekao je generalni menadžer FK Lehel i osnivač ŽFK Lehel, Damir Petrović.

Veterani u akciji

VETERANI SE REDOVNO OKUPLJAJU

U klubu nisu zaboravljeni ni veterani, koji imaju svoja redovna okupljanja. Pre desetak dana veterani FK Lehel su nastavili tradicionalno druženje sa veteranima iz FK Berč (Mađarska). Oni su u Mužlji odigrali prijateljski susret u kojem je ekipa Lehela slavila rezultatom 5:2.

– Svake godine igramo sa ovom ekipom. Jednom je meč kod nas na Lehelu, a drugi put u Mađarsko. Mi smo bratski klubovi i na ovaj način čuvamo tradiciju i lepo se družimo. Rezultat na ovim utakmicama nije ni toliko bitan, bitno je da se jednom godišnje vidimo i da pomažemo jedni drugima – rekao je Mihalj Vaci, predsednik FK Lehel.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh