I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Fakultet za sport konačno i u Zrenjaninu

Ovih dana pred vama je važna odluka. To je odluka o nastavku obrazovanja koja će uticati na vaš budući profesionalni život, na planove koje imate.

Fakultet za sport, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda, osnovan je 2012. godine kao prva visokoškolska ustanova u Srbiji čija je matična oblast isključivo sport. Misija Fakulteta je da sportskim organizacijama i klubovima, obrazovnim, kulturnim i medijskim ustanovama, kao i rastućem sportskom tržištu, u Srbiji i šire, ponudi akademski obrazovan i usko-stručno specijalizovan sportski kadar, sa svim kompetencijama za buduću delatnost, osposobljen da kvalitativno doprinese razvoju sporta, zadovoljavajući najviše standarde. S tom namerom su i akreditovani studijski programi osnovnih akademskih studija.

Studije na svakom od studijskih programa traju četiri godine, čijim okončanjem student ostvaruje 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova).

MEĐU STUDENTIMA I MNOGI POZNATI SPORTISTI

Mogućnost školovanja na Fakultetu pruža se kandidatima sa završenim četvorogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem. Bivši i aktuelni sportisti i sportski stručnjaci, sportski radnici koji tragaju za adekvatnim obrazovanjem i svi koji imaju želju i volju da se profesionalno ostvare na sportskom tržištu, imaju svoje mesto na Fakultetu za sport.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Fakultet za sport je, u skladu sa članom 144. Zakona o sportu, vrhunskim i perspektivnim sportistima i sportskim stručnjacima, obezbedio posebne uslove studiranja, prilagođene njihovim profesionalnim obavezama, kako bi uz sportsku, mogli da izgrade i akademsku karijeru.

Andrea Lekić, Nikola Rađen, Marko Kešelј, Petar Golubović, Viktor Rašović, Ljilјana Ranković, Marko Tejić, Nataša Kovačević, Ilija Ciganović, Nikola Rebić, Marko Gudurić, Savo Pavićević, Lazar Filipović, Ognjen Stojanović… samo su neki od njih.

SMEROVI

Fakultet ima akreditovana tri studijska programa četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija i to:

TRENER U SPORTU – za sticanje akademskog zvanja „diplomirani trener u sportu“;
MENADŽMENT U SPORTU – za sticanje akademskog zvanja „diplomirani menadžer u sportu“ i
SPORTSKO NOVINARSTVO – za sticanje akademskog zvanja „diplomirani novinar u sportu“,
kao i dva studijska programa jednogodišnjih master akademskih studija:

kao i dva studijska programa jednogodišnjih master akademskih studija: 

MENADŽMENT U SPORTU – za sticanje akademskog zvanja „master menadžer u sportu“ i
MENADŽMENT U TURIZMU I REKREACIJI – za sticanje akademskog zvanja „master menadžer“.
TRENER U SPORTU – za sticanje akademskog zvanja „master trener“.

Akreditacija doktorskih studija je u pripremi.

Studije na svakom od studijskih programa osnovnih akademskih studija traju četiri godine, čijim okončanjem student ostvaruje 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova) i akademsko zvanje Bachelor with Honours, te naziv diplomirani. Oni sa većim ambicijama, i adekvatnim prethodnim znanjem, imaju prohodnost ka akademskoj afirmaciji na polju naučno-istraživačkog rada, kroz akademske studije drugog stepena, na nivou od 60 ESPB, čijim okončanjem stiču pravo na akademski naziv master i kasniju prohodnost ka doktorskim studijama.

MISIJA

Cilj Fakulteta za sport je akademsko obrazovanje i stručno profilisanje studenata, budućih sportskih trenera, menadžera i novinara, koji će nakon okončanja studija biti spremni i sposobni za kreativan i produktivan rad u svojoj oblasti.

Osnovna misija Fakulteta je da sportskim organizacijama i klubovima, obrazovnim, kulturnim i medijskim ustanovama, kao i rastućem sportskom tržištu, u Srbiji i šire, ponudi akademski obrazovan i usko-stručno specijalizovan sportski kadar, sa svim kompetencijama za buduću delatnost, osposobljen da kvalitativno doprinese razvoju sporta, zadovoljavajući najviše standarde.

UPIS JE U TOKU!

Tel: 061 159 1474

facebook stranica

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh